Inici BENICARLÓ Cap de setmana de tempesta, vacunes i coronavirus

Cap de setmana de tempesta, vacunes i coronavirus

524

Foto: Juanvi G.

“S’han pres mesures perquè la tempesta no afecte la distribució de les vacunes” declara el president Ximo Puig

Intens cap de setmana on el president de la generalitat ha anunciat que s’han pres mesures perquè la tempesta no afecte la distribució de les vacunes. La tempesta ha fet arribar als 40 cm. de neu en algunes poblacions de l’interior nord i es desaconsella “anar a veure la neu” per la problemàtica que ocasionen els vehicles bloquejats. Des del centre d’Emergències, diumenge s’anunciava diumenge, que la situació estava controlada i la major intensitat ha sigut a les comarques de l’interior de Castelló.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat el diumenge en la reunió de la comissió de vacunació contra la Covid-19. En la reunió, en la qual també ha participat la vicepresidenta, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha constatat que la vacunació va ja a molt bon ritme. El 85% de les vacunes que ha rebut fins ara la Generalitat ja estan administrades o distribuïdes per a aplicar-se en els pròxims dies.
A més, en la reunió també s’ha informat que el potencial de vacunació ha augmentat en aprovar-se un protocol que permet obtindre 6 vacunes de cada vial, enfront de les 5 actuals.

 

Distribució de subministraments mèdics

Sanitat ha subministrat la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 a més de 21.500 persones

S’ha vacunat ja en 300 residències i ha començat la vacunació en atenció primària i hospitalària de tots els departaments de salut
La vacunació ha continuat durant tot el cap de setmana.


Primera enfermera vacunada a la província de Castelló: Eva Santamaría

València (09.01.21). La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat, fins a aquest divendres 8 de gener, la primera dosi de la vacuna contra la COVID 19 en 300 residències, d’un total aproximat de 450. Dels centres que queden per vacunar, 90 tenen brots actius, la qual cosa obliga a retardar el procés.

En total, s’han administrat més de 21.500 dosi en centres de majors i diversitat funcional, així com a personal sanitari de primera línia, una xifra que representa el 35% del total de dosis rebudes fins hui des del Ministeri de Sanitat (61.205).

D’un altre costat, els 24 departaments de salut valencians han començat ja la vacunació dels professionals que treballen en primera línia. El procés es mantindrà durant tot el cap de setmana.

D’aquesta manera, es preveu que el dilluns 11 de gener estiguen vacunades totes les residències sense brots actius, tal com va anunciar fa uns dies la consellera Ana Barceló.

En l’àmbit sanitari, al llarg del cap de setmana està programada la vacunació en 200 centres de salut i en tota la xarxa hospitalària a personal de primera línia. La vacunació en residències continuarà també dissabte i diumenge.

Vacunació de sanitaris

Les vacunes que s’estan administrant en la Comunitat Valenciana són dels laboratoris Pfizer i Moderna. Pfizer preveu enviar a la Comunitat Valenciana 377.000 dosi fins a març. En ser necessàries dues dosis per a aconseguir la immunització plena, aquestes remeses permetrà vacunar a 185.000 persones.

La vacuna de Pfizer es conserva a una temperatura de -80° sis mesos; la seua efectivitat es manté 5 dies entre 2° i 8°; i la seua duració es redueix a 6 hores una vegada s’ha reconstituït amb sèrum. La presentació d’aquest fàrmac és en vials de 5 dosi, i la segona dosi s’ha d’administrar entre 18 i 21 dies després de la primera.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana rebrà entre gener i febrer 48.800 dosi de la vacuna de Moderna, que permetran vacunar a 24.400 persones. Aquesta altra vacuna es manté a -20°, no necessita ser reconstituïda, s’ha d’administrar quan es descongela, es presenta en vials de 10 dosi i la segona injecció ha de realitzar-se 28 dies després de la primera.