Inici PREMSA VALENCIANA El Grinyó Ballester per als Nanos i Gegants de Vinaròs

El Grinyó Ballester per als Nanos i Gegants de Vinaròs

989

La Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs, en una jornada de reconeixement i festa, va ser honrada amb la prestigiosa distinció Grinyó Ballester el passat dissabte 30 de setembre. Aquesta distinció, que és concedida per l’Ajuntament, va ser l’estrella de l’acte institucional que va tenir lloc al migdia a l’Auditori Municipal. L’acte va ser testimoni de la presència d’un nombre significatiu d’autoritats locals, incloent-hi la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, així com els premiats d’altres edicions, la cort d’honor de les festes i una ampla representació del públic. L’amfitrió de l’acte va ser Julián Zaragozà.

Jordi Beltrán, el cap de colla, i Patricia Gasulla, com a portaveus de la Colla, van ser els distingits que van rebre la reconeixença de mans de l’alcalde, Guillem Alsina, que també ha sigut part activa d’aquest estimat col·lectiu al llarg del temps.

Amb paraules carregades d’emoció, Jordi Beltrán va expressar el seu agraïment per aquesta màxima distinció que l’Ajuntament ha concedit a la Colla, així com va tenir un comovedor record pels membres de la Colla que no van poder estar presents i pels qui ens van deixar al llarg dels anys, com el recordat Jonathan, Ivan Girona, Toni Fabregat, la seva estimada germana Roser Beltrán i el seu pare Tico Beltrán, entre molts altres, que van ser esmentats amb afecte. “Aquestes persones van ser autèntics lluitadors i col·laboradors infatigables de la Colla.” També va recordar els anteriors “caps de colla” i va agrair als individus i col·lectius que han contribuït en la recopilació de material històric relatiu a la història de la Colla, així com a les diverses corporacions, regidors i alcaldes que han donat suport a La Colla i han estat partícips en la restauració de les seues emblemàtiques figures.

A més, va destacar els antics “custodis” i aquells que van participar en actes fa moltes dècades, afirmant que “reben la responsabilitat d’una tradició que perdurarà”.

L’alcalde, Guillem Alsina, va expressar la seua gran satisfacció quan va conèixer la decisió del Consell de Cultura de concedir a la Colla de Nanos i Gegants la distinció Grinyó Ballester. “No vaig poder evitar somriure mentre mirava el quadre que La Colla em va obsequiar, que ara presideix l’oficina de l’alcaldia. Va ser un viatge pel temps, amb records que afloraven un darrere de l’altre. Tots tenim un passat, tots hem format part d’alguna entitat, i personalment vaig tenir la privilegiada oportunitat de ser membre de la Colla de Nanos i Gegants”, va explicar, afegint: “Per a mi i per a Vinaròs, la Colla representa un element insubstituïble de la vida cultural i festiva del municipi.”

No us perdeu reportatge sencer al proper número de la revista 7dies actualitat de Vinaròs, el cap de setmana que ve al vostre quiosc!