Inici VINARÒS VINARÒS: lo més vist de l’any

VINARÒS: lo més vist de l’any

355

Com és tradició, us oferim un reportatge ESPECIAL amb les notícies més vistes de Vinaròs a la nostra web l’any 2022

 

Com ja és costum a principis de l’any nou, us oferim el rànquing de les notícies més vistes aquest 2022, amb el meu breu comentari, ja que alguns temes inclús han tingut el seu propi especial dedicat i ampliat a les revistes i també un enllaç a la notícia. Les estadístiques manen i sou VATROS, LECTORS qui heu confeccionat, amb la vostra audiència, aquesta llista. Segons la meua opinió com a editor/director (i sempre dins del meu criteri personal) falten notícies i temes que jo considero també molt importants, i que el temps ficarà al lloc que li correspon.

Destaquem que ha sigut un any de novetats i reencontres: tornaven activitats o esdeveniments aturats o restringits pel Covid, i tornaven amb més força i agonies que mai (Carnaval, Gàmesis…) . Pel costat negatiu, també trobem notícies destacades com defuncions o temes recurrents que pareix que sempre generen problemes: l’Hospital Comarcal, los cines…

Seguidament us oferim les notícies més vistes segons dinastats i google analytics. Gràcies de nou i que tingueu un feliç i pròsper 2023.

Pablo Castell, editor

 

Vinaròs recupera la Marató Popular

Molts d’actes que s’hi havien cancel·lat durant la pandèmia havien tornat al 2021, però aquest no havia sigut el cas de la Marató Popular. La tornada al 2022 va crear molta expectativa, especialment en esportistes de fora de Vinaròs. L’organització i la col·laboració del voluntariat van estar a l’altura del que siga possiblement l’esdeveniment esportiu més gran de Vinaròs, que va tornar aquest passat 2022 amb novetats com el canvi de recorregut.

Vinaròs recupera la Marató Popular

 

Colaboración ciudadana para la detención de un accidente con fallecido de Vinaròs

La sobtada defunció de Sebastià Ibáñez per un accident mortal amb vehicle a la fuga, va requerir la col·laboració ciutadana per a identificar el vehicle. La víctima va ser veí de la zona, el que va provocar molt d’impacte local.

Colaboración ciudadana para la detención de un accidente con fallecido de Vinaròs

 

Novedades del Carnaval de Vinaròs: nuevo recorrido y horario

El carnaval de Vinaròs és sempre trending topic, i més quan torna després del paró per la pandèmia, però no de la forma habitual, amb un diferent recorregut i horari. Un Carnaval que es celebraria més tard, al maig, amb més calor de lo habitual -cosa que s’agraïa- però també degut a la claror del dia, es feia de nit en lloc de tardor, per a lluir millor los tratjes amb les llums i focus. Decisions lògiques que no van agradar a tots, en allargar-se massa la desfilada per endarreriments inesperats.

Novedades del Carnaval de Vinaròs: nuevo recorrido y horario

 

‘El llarg camí del Sol’ triomfa en la vespra de Sant Jordi

La Fira del Llibre s’havia celebrat el 2021, amb mascareta i mesures de seguretat, però s’esperava amb ànsia l’edició del 2022. Per una banda per l’alleujament de poder anar sense la mascareta per la baixada de la Covid-19; per l’altra banda, el període de coronavirus va incentivar la producció i lectura de llibres fins a xifres molt altes.

Aquest entorn -i gràcies per descomptat- a la qualitat de l’obra presentada el divendres 22 en vespra de Sant Jordi, van fer que la novel·la de Conxa Solans ‘El llarg camí del Sol’ fos tot un èxit a la Fundació Caixa Vinaròs i l’endemà a la Fira del Llibre. L’obra va ser editada per Antinea i encara es pot adquirir a les llibreries.

 

‘El llarg camí del Sol’ triomfa en la vespra de Sant Jordi

 

McDonald’s Vinaròs nou en tres mesos

A Vinaròs no tenim prou encara amb la gran quantitat de bars i “bocateries” locals, que busquem lo de fora. I la mostra és la gran expectació que generen les franquícies… en concret la reobertura del McDonals i l’aparició (amb prou retard) del Burguer King. El primer va generar llargues cues per accedir i va ser un èxit.. lo que dona de pensar.. per què no es va fer abans?. També es parla del KFC, però també tarda lo seu, no?

McDonald’s Vinaròs nou en tres mesos

 

Defunció de Carlos Martín, delegat de CGT Vinaròs

https://7diesactualitat.com/wp-content/uploads/2022/02/IMG_8762.jpg

El dijous 17 de febrer de 2022 va morir el nostre amic, col·laborador i autor d’Editorial Antinea, Carlos Martín Caballero. Personatge molt conegut a Vinaròs, el qual va rebre nombroses menciones a les xarxes socials d’associacions i activistes en què havia col·laborat. Recordant les anècdotes i històries que vaig tindre amb ell, sols em ve al cap una paraula “autèntic”.

Defunció de Carlos Martín, delegat de CGT Vinaròs

 

Otro palo para el Hospital Comarcal: Radiología no podrá cubrir las guardias a partir de enero

El personal de l’Hospital de Vinaròs feia pública en un comunicat la greu carència de professionals. Una lamentable situació, que a hores d’ara, encara no s’ha resolt. Una notícia trending més sobre l’hospital, on per desgràcia, hi abunden més les roïnes que les bones.

Otro palo para el Hospital Comarcal: Radiología no podrá cubrir las guardias a partir de enero

Mencions especials: notícies a les xarxes socials repartides en diverses publicacions que van ser trending

Riuades del Cervol

Poemes de Julián Zaragozà, galeries de fotos… encara que Vinaròs no va sofrir fortes pluges com els pobles de l’interior del Maestrat, aquestes van causar que el riu Cervol baixés “a rebentar” i durant uns dies aquest va ser trending a les xarxes socials.

7dies al vol amb el Cervol (galeria)

Gàmesis 2022

Igual que la Fira del Llibre, l’encontre de referència del Maestrat sobre videojocs ja havia tornat al 2021, però al ser sense restriccions ni mascareta, l’èxit va ser major, amb més afluència de públic que mai.

GÀMESIS: Èxit de participació amb més 2.100 visitants. 2na Galeria amb les finals

Recuperació de les pintures de l’arxiprestal i deteriorament del Colisseum.

Nombrosos vinarossencs celebraven la recuperació de les pintures murals amb fotografies i selfies. El projecte avança de forma positiva, mentre Vinaròs continua sense cine i continuen els antics teatres tancats. I los cinèfils ens preguntem: hi haurà solució per al 2023?

 

Home major desaparegut i crida a la ciutadania

Gràcies a la col·laboració ciutadana i la policia local amb l’ús de dron, es va trobar amb final feliç un home major desaparegut, que havia caigut i s’havia desorientat.

(EDITADO: YA HA SIDO ENCONTRADO) ⚠️Señor mayor perdido en Vinaròs: ⚠️ Se ha perdido mi abuelo está mañana, se llama Antonio, tiene 83 años.

Guerra del Corder

Totes les publicacions relacionades, en conjunt van tenir molt d’interés per a la nostra audiència. Podeu trobar resum en el nostre reportatge especial:

(Crònica) un any de la Guerra del Corder: resum i conseqüències

Hemeroteca gratuïta

Com sempre, gràcies de nou als nostres lectors. Podeu buscar gratuïtament notícies a la lupeta, dalt a la dreta i trobar tota l’hemeroteca de la revista 7dies actualitat de Vinaròs a l’enllaç:

 

https://issuu.com/7dies/stacks/0c03cda8b45e42b2ae4ced6bc563560a