Inici VINARÒS VINARÒS: les notícies més vistes de l’any 2023

VINARÒS: les notícies més vistes de l’any 2023

478

VINARÒS: les notícies més vistes de l’any

Com és tradició, us oferim un reportatge ESPECIAL amb les notícies més vistes de Vinaròs a la nostra web l’any 2023

Com ja és costum a principis de l’any nou, us oferim el rànquing de les notícies més vistes aquest 2023, amb un breu comentari del nostre equip i també un enllaç a la notícia; alguns temes inclús han tingut tractats en profunditat en el seu propi especial dedicat i ampliat a les revistes, que podeu consultar gratuïtament a la nostra hemeroteca de issu.com/7dies. Les estadístiques manen i sou VATROS, LECTORS qui heu confeccionat, amb la vostra audiència, aquesta llista. Segons la meua opinió com a editor/director (i sempre dins del meu criteri personal) falten notícies i temes que jo considero també molt importants, i que el temps ficarà al lloc que li correspon.

En general, els temes més ‘trendings’ en les notícies locals han sigut tres sense cap dubte: la política, marcada per les eleccions municipals (les nostres entrevistes exclusives als candidats, resultats, etc), i el retorn amb molt d’interés de les festes sense restriccions (no sols Falles o Carnaval sinó també Festa de la Carxofa, Sant Sebastià, etc).

També destaquen les notícies sobre les obres a la població (que a hores d’ara continuen inacabades), en concret a Benicarló Eix Cívic Central i Mercat, trasllat escultura Llauradors i a Vinaròs la passarel·la del riu Cervol i carril bici.

Sense més dilació, us oferim les notícies més vistes segons dinastats i google analytics. Gràcies de nou i que tingueu un feliç i pròsper 2024.

Pablo Castell, editor

– Enquesta de les eleccions municipals a Vinaròs (1 d’abril de 2023).

Encara que es tractava d’un senzill reconte entre els nostres lectors, ja que no comptava amb suport estadístic ni científic (triar grups poblacionals, aplicar la variància, mitjana, etc..) va comptar amb molta popularitat i a pesar que els resultats van diferir després de la realitat, ja es preveia el fort impuls -tant a Benicarló com a Vinaròs- de partits independents i de VOX, que serien clau per a governar en aquesta última població.

Curiosament, l’enquesta a Benicarló va tenir quasi el triple de participació que la de Vinaròs, el qual podria ser un indicatiu del fort interés que té la política a la població, especialment després dels impactants titulars que va tenir el govern de Xaro Miralles a la seua recta final.

– L’Hospital Comarcal sense cardiòlegs a partir de maig (24 d’abril de 2023).

Aquesta notícia està encadenada amb la que es va produir poc després al 8 de maig: “Personal del Hospital de Vinaròs justifica la Huelga y además renuncia del jefe de Cardiología de Castellón”, i és que encara que està en marxa l’ampliació de l’Hospital Comarcal, el problema de la falta de personal especialitzat continua sent una forta mancança. Esperem com a desig de 2024 que es puguen aplicar les solucions que va aportar el conseller a la seua última visita.

L’Hospital de Vinaròs sense cardiòlegs a partir de maig

Personal del Hospital de Vinaròs justifica la Huelga y además renuncia del jefe de Cardiología de Castellón

– Tortuga marina nia els seus ous en platja de Vinaròs (6 d’agost 2023).

Encara que els tècnics van informar en un principi de la posta d’ous, finalmente aquesta no es va produir, a pesar que l’animal va fer dos forats a l’arena. L’operació en plena temporada estiuenca va provocar molta expectació.

Tortuga marina nia els seus ous en platja de Vinaròs

– CARNAVAL DE VINARÒS: las Comparsas reclaman a la COC reunión extraordinaria para repasar cuentas. El ayuntamiento destinarà más de 100.000 € para el Carnaval de Vinaròs

Un controvertit tema que encara no ha manifestat públicament la COC, és l’increment del preu d’entrada a les Gales de Reines, a banda d’altres punts per a monetitzar més el carnaval, que contrasta amb l’anunci de l’augment dels diners que destina l’ajuntament a la festa més gran de Vinaròs.

CARNAVAL DE VINARÒS: las Comparsas reclaman a la COC reunión extraordinaria para repasar cuentas

– Comencen les obres de la passarel·la del riu Cervol (29 de juny 2023).

Com ja hem comentat, aquesta esperada obra continua generant expectació entre els nostres lectors, especialment el carril bici.

(Vinaròs) Comencen les obres de la passarel·la del riu Cervol

– Comença la segona edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta del Sabor a Vinaròs (20 d’octubre).

La presència dels nous càrrecs com Marta Barrachina, presidenta de la Diputació de Castelló, i Esther Labaig, directora general de Turisme de la Comunitat Valenciana van ser una més de les novetats de l’exitós esdeveniment per a promocionar Vinaròs de nou com a referent grastronòmic, i la mostra de l’èxit va ser la gran afluència de visitants del cap de setmana.

Comença la segona edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta del Sabor a Vinaròs

– Zona norte de Castellón: AVISO especial por TEMPORAL marítimo y de viento y nieve a partir del lunes 16. 15 de gener de 2023

Després dels forts temporals i pluges de l’any anterior, la població estava susceptible i pendents de nous desastres, i per això aquesta notícia va ser molt d’interés per al públic.

Zona norte de Castellón: AVISO especial por TEMPORAL marítimo y de viento y nieve a partir del lunes 16

– VINA KFC inaugura en Vinaròs – 26 de maig de 2023

Si l’any passat ja va ser ‘trending’ la reobertura del McDonals, aquest 2023 va ser aquesta altra franquícia. Curiós que sent Vinaròs la segona població de la província amb més bars i “bocateries”, la gran expectació que generen en la població les marques.

KFC inaugura en Vinaròs

– Vinaròs: actes vandàlics i arbres tallats per a furtar bicicletes (2 de febrer de 2023).

Notícia insòlita per la imaginació dels delinqüents: tres arbres de diverses artèries de la Nostra Ciutat van ser tallats en paréixer, furtar les bicicletes que allí estaven amarrades.

Vinaròs: actes vandàlics i arbres tallats per a furtar bicicletes

– Apagat el presumpte incendi provocat

Una forta olor a cremat que va durar dies, columnes de fum, i a la nit les flames, van alertar als nostres lectors. Gràcies a la ràpida acció dels bombers es va extingir l’incendi presumptament provocat de la zona anomenada com a “carrer Major” i el pou de Mangrano.

Apagat el presumpte incendi provocat (ACTUALITZAT)

– Defunció de Joaquim-Vicent Guimerà i Rosso

El nostre amic i col·laborador “Ximo” Guimerà va faltar. Artista, informàtic, fotògraf, escriptor, i moltes coses més. Recordat per la seua personalitat amb estima, i que va fer molts de projectes amb nosaltres.

Defunció de Joaquim-Vicent Guimerà i Rosso

– Reda del Club Boxeo Vinaròs, campió autonòmic (14 de març).

Hi ha molts esportistes vinarossencs destacats, però la notícia més vista va ser la proclamació com a campió autonòmic de Reda El Amraoui. Fa uns números li van fer una entrevista i la setmana següent va rebre una menció honorífica per part de Guillem Alsina, enhorabona!

Reda del Club Boxeo Vinaròs, campió autonòmic

Festes

Per últim destacar l’augment de participació a les festes i l’augment de la seua visibilitat, com ja hem dit, per la desaparició de les restriccions. Us oferim alguns exemples:

Sant Sebastià:

https://7diesactualitat.com/vinaros-celebra-la-seua-tradicional-festa-de-sant-sebastia/

Gala de les reines del Carnaval:

https://7diesactualitat.com/gala-de-les-reines-del-carnaval-de-vinaros-1a-part/

Hemeroteca gratuïta

Com sempre, gràcies de nou als nostres lectors per fer-mos créixer aquest 2023. Podeu buscar gratuïtament notícies a la lupeta, dalt a la dreta i trobar tota l’hemeroteca de la revista 7dies actualitat a l’enllaç: