Inici BENICARLÓ BENICARLÓ: les notícies més vistes de l’any 2023

BENICARLÓ: les notícies més vistes de l’any 2023

269

BENICARLÓ: les notícies més vistes de l’any

Com és tradició, us oferim un reportatge ESPECIAL amb les notícies més vistes de Benicarló a la nostra web l’any 2023

Com ja és costum a principis de l’any nou, us oferim el rànquing de les notícies més vistes aquest 2023, amb un breu comentari del nostre equip i també un enllaç a la notícia; alguns temes inclús han tingut tractats en profunditat en el seu propi especial dedicat i ampliat a les revistes, que podeu consultar gratuïtament a la nostra hemeroteca de issu.com/7dies. Les estadístiques manen i sou VATROS, LECTORS qui heu confeccionat, amb la vostra audiència, aquesta llista. Segons la meua opinió com a editor/director (i sempre dins del meu criteri personal) falten notícies i temes que jo considero també molt importants, i que el temps ficarà al lloc que li correspon.

En general, els temes més ‘trendings’ en les notícies locals han sigut tres sense cap dubte: la política, marcada per les eleccions municipals (les nostres entrevistes exclusives als candidats, resultats, etc), i el retorn amb molt d’interés de les festes sense restriccions (no sols Falles o Carnaval sinó també Festa de la Carxofa, Sant Sebastià, etc).

També destaquen les notícies sobre les obres a la població (que a hores d’ara continuen inacabades), en concret a Benicarló Eix Cívic Central i Mercat, trasllat escultura Llauradors i a Vinaròs la passarel·la del riu Cervol i carril bici.

Sense més dilació, us oferim les notícies més vistes segons dinastats i google analytics. Gràcies de nou i que tingueu un feliç i pròsper 2024.

Pablo Castell, editor

– Enquesta de les eleccions municipals a Benicarló (1 d’abril de 2023).

 

Encara que es tractava d’un senzill reconte entre els nostres lectors, ja que no comptava amb suport estadístic ni científic (triar grups poblacionals, aplicar la variància, mitjana, etc..) va comptar amb molta popularitat i a pesar que els resultats van diferir després de la realitat, ja es preveia el fort impuls -tant a Benicarló com a Vinaròs- de partits independents i de VOX, que serien clau per a governar en aquesta última població.

Curiosament, l’enquesta a Benicarló va tenir quasi el triple de participació que la de Vinaròs, el qual podria ser un indicatiu del fort interés que té la política a la població, especialment després dels impactants titulars que va tenir el govern de Xaro Miralles a la seua recta final.

– L’Hospital Comarcal sense cardiòlegs a partir de maig (24 d’abril de 2023).

Aquesta notícia està encadenada amb la que es va produir poc després al 8 de maig: “Personal del Hospital de Vinaròs justifica la Huelga y además renuncia del jefe de Cardiología de Castellón”, i és que encara que està en marxa l’ampliació de l’Hospital Comarcal, el problema de la falta de personal especialitzat continua sent una forta mancança. Esperem com a desig de 2024 que es puguen aplicar les solucions que va aportar el conseller a la seua última visita.

L’Hospital de Vinaròs sense cardiòlegs a partir de maig

Personal del Hospital de Vinaròs justifica la Huelga y además renuncia del jefe de Cardiología de Castellón

 

– Zona norte de Castellón: AVISO especial por TEMPORAL marítimo y de viento y nieve a partir del lunes 16 (15 de gener de 2023)

Després dels forts temporals i pluges de l’any anterior, la població estava susceptible i pendents de nous desastres, i per això aquesta notícia va ser molt d’interés per al públic.

https://7diesactualitat.com/zona-norte-de-castellon-aviso-especial-por-temporal-maritimo-y-de-viento-y-nieve-a-partir-del-lunes-16/

 

– Visita d’obra a l’eix cívic central i actuacions al Mercat en la recta final (8 d’agost 2023)

Controvertides obres i molt seguides pels nostres lectors; en concret, a l’eix cívic, les obres havien d’acabar-se abans de final d’any i en alguns trams semblen quasi acabades mancant alguns detalls. Ha sorprés els benicarlandos l’estructura de metall situada en el passeig Ferreres Bretó a l’altura de la placeta dels bous. El vandalisme no ha esperat ni tan sols a la recepció de les obres i ja han aparegut pintades en el mobiliari urbà. Han suscitat comentaris els canvis en el paviment i molts dubtes sobre la funcionalitat enfront de les pluges, ja que eix cívic coincideix amb una rambla d’aigua. Els veïns hauran d’esperar al pròxim temporal per a saber si s’inunden les seues cases.

https://7diesactualitat.com/benicarlo-visita-dobra-a-leix-civic-central-i-actuacions-al-mercat-en-la-recta-final/

– L’Ajuntament de Benicarló recepciona la rotonda del Centre Comercial (11 de desembre de 2023)

– La reobertura del Centre Comercial va acaparar l’atenció de finals del 2022, i encara que es millorarà l’accés,  després d’un any continua sense Cines, una demanda que s’entén per tot el Maestrat, junt altres serveis i carències que poden provocar l’estancament del centre.

L’Ajuntament de Benicarló recepciona la rotonda del Centre Comercial

Centro Comercial de Benicarló Family Parc: estado actual y qué estará abierto para el 30 de noviembre

 

 

– L’íbera: nueva asociación feminista y cultual en Benicarló (8 de març de 2023)

Benicarló compta amb una gran xarxa cultural i social, teixida sens dubte per l’aportació del gran nombre d’associacions que hi tenim a la localitat; per això aquesta nova associació feminista i cultural va crear expectació.

L’íbera: nueva asociación feminista y cultual en Benicarló

 

– Festes a Benicarló

Per últim destacar l’augment de participació a les festes i l’augment de la seua visibilitat, com ja hem dit, per la desaparició de les restriccions. Us oferim alguns exemples de publicacions amb molta audiència:

Festa de la Carxofa:

Intensa Festa de la Carxofa a Benicarló (galeria)

Sant Antoni:

Benicarló: Festa de Sant Antoni 2023 i embolicada de les coques

Crist de la Mar:

Processó de pujada del Crist de la Mar

Falla Benicarló celebra 50 aniversari:

La Falla Benicarló celebra el seu 50 aniversari amb una espectacular presentació

Plantà de la Falla Municipal:

Plantà de la Falla Municipal de Benicarló

Hemeroteca gratuïta

Com sempre, gràcies de nou als nostres lectors per fer-mos créixer aquest 2023. Podeu buscar gratuïtament notícies a la lupeta, dalt a la dreta i trobar tota l’hemeroteca de la revista 7dies actualitat a l’enllaç:

https://issuu.com/7dies