Inici COMARQUES Comença la segona edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta del Sabor...

Comença la segona edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta del Sabor a Vinaròs

568

Des d’aquest matí, la pèrgola del passeig de Colom és l’epicentre de la gastronomia, amb la participació d’estrelles Michelin, sols Repsol, degustacions de productes, showcookings i actuacions de música en directe.

La inauguració d’aquesta destacada cita ha estat presidida per l’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat de Marta Barrachina, presidenta de la Diputació de Castelló, i Esther Labaig, directora general de Turisme de la Comunitat Valenciana. Durant tot el cap de setmana, la pèrgola del passeig de Colom serà el punt de trobada que convertirà Vinaròs en el cor gastronòmic del territori.

L’alcalde Alsina ha mostrat el seu agraïment a la Diputació de Castelló per haver triat Vinaròs com a amfitrió del Segon Festival Gastronòmic. Ha destacat que el passeig marítim és l’emplaçament ideal per a aquesta cita única a la província, que durant un cap de setmana esdevindrà el referent gastronòmic del territori. També ha expressat el seu reconeixement a totes les persones que han treballat per fer possible el festival, així com a Vinaròs Gastronòmic, que ha col·laborat activament en l’elaboració dels plats típics de la cuina local.

La presidenta Barrachina ha subratllat que Vinaròs ha estat triat per al Segon Festival per la seva excel·lència gastronòmica, i ha elogiat com aquesta iniciativa s’ha consolidat ràpidament a la província, convertint-se en un lloc per gaudir de la cuina de qualitat i promoure els productes locals a través de la marca Castelló Ruta de Sabor.

Pel que fa a la programació del festival, es destaca la participació de reconeguts cuiners de la província amb estrelles Michelin com Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci del restaurant Atalaya d’Alcossebre, Raúl Resino del restaurant Raúl Resino de Benicarló i Miguel Barrera del restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba, així com altres xefs de renom procedents de Sòria, Ulldecona, Santander i Bilbao. A més, el xef vinarossenc Rubén Miralles, amb un Sol Repsol, també hi prendrà part.

El festival inclourà una àrea expositiva on productors i restauradors relacionats amb la marca Castelló Ruta de Sabor podran mostrar els seus productes, així com una barra, espais per al descans dels visitants, activitats infantils i un escenari on es realitzaran una sèrie de showcookings protagonitzats per altres estrelles Michelin i cuiners de prestigi, ja siguin locals o de fora de la província.

Marc Albella, regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, ha destacat que l’elecció de Vinaròs per a aquest festival és un reconeixement a les incansables iniciatives de promoció i valorització de la gastronomia local realitzades pel Departament de Turisme. En aquest sentit, ha subratllat la importància de continuar en aquesta línia, ja que la gastronomia de qualitat és un factor decisiu per als visitants a l’hora de triar un destí.

No us perdeu aquest cap de setmana l’esdeveniment, ni el reportatge sencer de la propera revista 7dies actualitat de Vinaròs.

Fotos: Juanvi G.