Inici BENICARLÓ Recollida de signatures contra la temporalitat dels contractes Covid

Recollida de signatures contra la temporalitat dels contractes Covid

1323

Recollida de signatures contra la temporalitat dels ‘contractes Covid’ a l’Hospital Comarcal de Vinaròs.

El personal sanitari que serà acomiadat a final d’any serà el següent: 41 infermeres, 24 TCAE, 2 fisioterapeutes, 9 tècnics de laboratori, 15 metges, 2 tècnics de ràdio

Sumen quasi 100 professionals, i per això han iniciat una recollida de signatures començant dimarts matí amb l’objectiu de visibilitzar el que podria ser “catàstrofe sanitària”, ja que segons els afectats, la Generalitat va utilitzar aquests contractes temporals per a solucionar dèficits de personal ja existents, i per això els acomiadaments suposarien un greu cop per a la qualitat assistencial al Baix Maestrat i Els Ports, que ja acumula forta llista d’espera quirúrgica.

Segons la doctora de Medicina Interna Marta Quirós, que va parlar junt la cardiòloga Natalia Chacón front l’Hospital Comarcal “és molt probable que a final de desembre el nostre contracte acabe i no es torne a renovar, i això implicarà que hi haja una habitació menys de la plantilla en medicina interna i en infermeria almenys un 50 per cent, la qual cosa repercutirà en la qualitat assistencial del pacient tant en consultes externes, com en assistència hospitalària i el servei d’urgències”.

Amb la recollida de signatures s’espera mostrara el suport de la població “per a aconseguir millorar la qualitat assistencial i dignificar l’atenció a les nostres comarques del Baix Maestrat i Els Ports que sistemàticament estan oblidades” per part de l’administració autonòmica i donar suport al personal sanitari i fer valdre el seu esforç durant la pandèmia, amb el risc que aquesta ha suposat. “Creiem que és cosa de tots, si no es renova aquest personal, l’assistència quedarà molt reduïda. Si la llista d’espera en aquest hospital ja és de les majors, sense tot aquest personal ja veurem el que pot arribar a ser. Sanitàriament ho definiria de catàstrofe”, va assenyalar.

Per part seua, Chacón va recordar que a l’Hospital Comarcal de Vinaròs històricament “sempre ha sigut complicat que el personal sanitari volguera acudir a cobrir places i ara s’havia aconseguit. Aquest és un hospital considerat de difícil cobertura en diverses especialitats i ara s’havia aconseguit cobrir places importants, i seria una pena deixar a aquests professionals al carrer. A més, no hi hauria manera de recuperar a aquestes persones, perquè al contrari del que passa en altres hospitals, no hi ha gent esperant a vindre ací a treballar”.

No us perdeu proper reportatge especial al 7dies actualitat de Vinaròs.