Inici COMARQUES El nou Conseller de Sanitat visita Vinaròs i pretén crear un nou...

El nou Conseller de Sanitat visita Vinaròs i pretén crear un nou marc legal per abordar els problemes de personal

846

“No vull posar un pegat, sinó resoldre els problemes des d’un punt de vista estructural”, va dir respecte a la situació dels hospitals de Vinaròs, Requena, Elda i Oriola

L’equip directiu de l’Hospital Comarcal de Vinaròs es va reunir dijous 27 amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez. Els ha assegurat que si les mesures proposades per l’anterior ministre fracassen, té la intenció d’elaborar un nou marc legal que solucione per fi les mancances de les zones perifèriques.

Gómez recorda que les actuacions realitzades abans del seu nomenament van incloure decrets de llocs de difícil cobrir, inversions en ampliació hospitalària i aliances estratègiques entre diverses especialitats. “Entenc que si amb aquestes mesures no es pot solucionar el problema, caldrà prendre mesures més profundes, estructurals. Per això estic decidit a fer un marc normatiu específic per als departaments de difícil cobertura, diferent a la resta i que comportarà inversions, però sobretot paquets de personal amb increments retributius, curriculars i fidelitzacions, és a dir, una sèrie de mesures que permeten *fidelizar als professionals a les àrees com les de Vinaròs, Requena, Elda i Oriola, per a atendre amb els mateixos criteris que els ciutadans de Castelló, València i Alacant”, va explicar.

La nova normativitat en qüestió podria començar a ser vigent “quan tinguem estudiat tot el que es puga fer, perquè estem parlant de poder fer un volt a tot això, cal intentar canviar el model actual, estructurar una planificació de la sanitat pública valenciana amb model territorial diferent, per cartera de serveis, canviar el model globalment en tots els llocs”.

Auditoria

Gómez va garantir que pretén realitzar una auditoria de tota la sanitat pública valenciana. “Vull saber de quin part, ho sé bastant perquè porte 39 anys en aquesta sanitat, però vull saber la realitat i intentar innovar per a canviar això, no vull posar-me terminis”, va explicar, afegint que “s’està demostrant que aquest gran problema requereix una gran solució, encara que això és molt difícil perquè cal esperonar molta rigidesa del sistema”, va dir sobre aquest tema.

El conseller va insistir en què no vol “posar un pegat”, sinó “resoldre els problemes des d’un punt de vista estructural, amb un marc específic per a aquests hospitals, i els problemes puntuals els resoldrem puntualment”.

Gómez també es va referir als problemes que sorgeixen a l’estiu, quan “cal prendre mesures especials perquè els professionals puguen gaudir del seu dret vacacional” va dir.

Mamografies

Respecte al retard actual en mamografies denunciat per CSIF a l’hospital comarcal de Vinaròs, va dir que “no arriben al centenar les que hi ha pendents, les urgents es resoldran i les altres les escometrem al setembre sense cap problema”.

Gómez va dir que aquesta era la seua primera visita com a conseller de Sanitat, la qual cosa “demostra el gran interés que tinc pels departaments de difícil cobertura i un dels quals més problemes té és l’Hospital de Vinaròs”.