Inici VINARÒS PSOE Vinaròs desaprova les “mentides” de Fibla i la responsabilitza de trencar...

PSOE Vinaròs desaprova les “mentides” de Fibla i la responsabilitza de trencar el pacte de govern

449

“Anna Fibla ens sorprén una vegada més en una roda de premsa plena de mentides” a la que “no tenim més remei que contestar”

“Ni l’executiva ni el partit van demanar a última hora que Fibla rectifiqués si no es trencava el pacte”, sinó que va ser ella en “saltant-se tots els mecanismes de control del pacte i de forma unilateral” amb la roda de premsa del 23 de desembre.

Dissabte 22 a la seu del PSPV Vinaròs, el secretari local Edu Barberà va presentar roda de premsa per desmentir les “sorprenents declaracions plenes de mentides” de la líder de TSV, Anna Fibla i receptora del “regal desafortunat”.

“Ni l’executiva ni el partit van demanar a última hora que Fibla rectifiqués si no es trencava el pacte”, sinó que va ser ella en “saltant-se tots els mecanismes de control del pacte i de forma unilateral” amb la roda de premsa del 23 de desembre. D’aquesta manera, Barberá va responsabilitzar a Fibla d’haver trencat el pacte de govern fent públic “anant a la seua” el que considera que havia d’haver-se resolt de manera interna.

El secretari socialista va explicar com van ser les negociacions entre les executives. “El 27 de desembre, després de la roda de premsa de Fibla i del regal trist de l’amic invisible que va fer Chechu (Chaler), jo personalment vaig obrir un canal de comunicació amb Totes i Tots Som Vinaròs, concretament amb Hugo Romero, per a intentar solucionar aquest problema, tant d’una banda, pel desafortunat regal, com per part de Fibla, que es va saltar tots els mecanismes de control del pacte de manera unilateral en fer-lo públic”, va assenyalar.

Cronologia dels fets

A partir d’aqueix moment “es van plantejar diverses opcions”. La primera, va dir, va ser “la dimissió de José Chaler i la rectificació de les paraules de Fibla que no eren certes. Vull que quede clar que des del primer moment a Fibla se li va demanar rectificar el que va dir i no era cert”, va indicar.
En una segona reunió, el PSPV marca unes línies a TSV sobre aquesta possible rectificació de les declaracions de Fibla, “i se contínua treballant en una altra possibilitat, com una sanció a Chaler, però l’opció que pren més força és la rectificació de Fibla i la dimissió de Chaler”.
Segons Barberá, “Fibla va tornar en aquest moment a saltar-se els mecanismes de control del pacte entre totes dues formacions, i no sabem per què des de l’executiva de país del partit socialista es posen en contacte amb l’executiva local i ens traslladen que estan intentant solucionar el problema amb l’executiva de Podem”, va explicar.
Barberá va assenyalar que Fibla “va tornar anant a la seua saltant-se les reunions i el treball que estàvem realitzant per a solucionar el problema i decideix reunir-se amb l’alcalde, amb el que la situació es va complicar molt”.

Les “mentides” de Fibla
Els socialistes van assegurar que Fibla “va mentir” en la compareixença del divendres en diversos punts que van voler aclarir, llegint el document que van plantejar a TSV perquè rectificara. “En cap moment demanem que criticara a Marisa Saavedra, només que rectificara les seues paraules, concretament que aquest fet no s’ha d’emmarcar dins d’un context d’agressió sexista, assetjament ni de gènere. José Chaler pot tindre un sentit de l’humor negre, però ni és un masclista ni un maltractador ni una persona que assetja, i Anna Fibla ha treballat dos anys i mig amb ell i ho sap perfectament. Només demanàvem que rectificara aqueixes declaracions”, va dir Barberá.
Barberá també va negar que s’haguera amenaçat a Fibla amb tirar-la. “En tot moment, tant en les converses amb l’alcalde i els regidors com entre executives la cordialitat ha sigut la base per a un enteniment i en cap moment en aquestes converses s’ha traslladat la possibilitat que TSV isquera del govern amb to amenaçador per cap de les dues parts, sinó a conseqüència de les negociacions si no arribaven a bon port”, va explicar.
A més, va assegurar que el 14 de gener “entre les 7 i les 8 de la vesprada i en conversa privada, Anna Fibla va reconéixer a l’alcalde que en cap moment l’ha amenaçada, per tant és normal que l’alcalde la cesse de les seues funcions. Anna Fibla no pot acusar d’això a l’alcalde perquè és un fet molt greu”.
Finalment, va assenyalar que “en cap moment ni Alsina ni Albella han trencat el pacte, com els va acusar” i va voler aclarir que “ni l’executiva ni el partit van enviar un ultimàtum a Fibla, això no és cert”. Des del moment en què ella se salta tots els protocols de control dins del pacte comet un error quasi tan greu com el que va cometre José Chaler i per tant ha d’assumir responsabilitats igual que Chaler va assumir i amb tota dignitat va dimitir. A Fibla no se li demanava una dimissió, sinó una rectificació sobre unes certes coses que no eren certes i va ser ella unilateralment qui va decidir no comparéixer en l’últim moment.

Tornar a formar partit majoritari
Barberà no ho descarta: “Es algo que treballarem aquesta setmana.. a Vinaròs hi ha projectes que són superimportants, que s’han de tirar endavant i el partit socialista haurà de fer els acords necessaris per a poder-los seguir… si es podrà fer govern o no… això no ho sabem.