Inici VINARÒS Fibla l’exregidora ‘obsequiada’ amb el cap de corderdona la seua versió dels...

Fibla l’exregidora ‘obsequiada’ amb el cap de corderdona la seua versió dels fets. “Ells (Alsina i Albella) han trencat el pacte, ells ens han fet fora”

361

Fibla l’exregidora ‘obsequiada’ amb el cap de corder i destituïda el dimecres per l’alcalde dona la seua versió dels fets. “Ells (Alsina i Albella) han trencat el pacte, ells ens han fet fora”

Continua la ‘Guerra del Corder’: dissabte s’espera una nova roda de premsa del PSPV

Fibla: “El PSPV va voler obligar-me a llegir un comunicat criticant a Maria Saavedra i desmentint el que vaig dir en la roda de premsa, per a blanquejar la figura d’Alsina

Anna Fibla líder i portaveu de Totes i Tots Som Vinaròs i exregidora de Cultura i Patrimoni (va ser destituïda el dimecres per l’alcalde pel tema del regal de l’amic invisible), va donar la seua versió en roda de premsa, per no poder assistir -a causa de la defunció d’un familiar- ni al ple ni a l’anterior roda de premsa del seu partit en la que anunciaven que passaven a l’oposició.
Fibla va començar donant les gràcies als dos regidors companys de partit: Hugo Romero i Cecilia Pastor i a la diputada nacional Marisa Saavedra i coordinadora autonòmica Pilar Lima i tota l’executiva de Podem.

Primera roda de premsa després de l’amic invisible
Fibla va relatar les tres setmanes de negociació amb els socialistes per a intentar solucionar la crisi. Després del regal de Chaler, va assegurar que va parlar “en repetides ocasions de manera privada” amb Alsina per a demanar-li el cessament de Chaler pel seu “comportament inassumible”. “La mateixa vesprada dels fets, només acabar de fer-nos els regals de l’amic invisible ja vaig parlar amb l’alcalde per a dir-li que Chaler havia de deixar de ser regidor. La seua resposta va ser que no ho cessaria. Davant la seua negativa, ens reunim en assemblea de partit, i decidim per majoria fer públic el regal que em va fer Chaler, ens vam veure en la necessitat de fer públic aquest fet i demanar la seua dimissió”.

Amenaça d’expulsió
Fibla va ratificar que “abans de la roda de premsa, convocada a les 12 hores, vaig acudir personalment a l’Ajuntament per a comunicar-li personalment a l’alcalde el que anàvem a dir. La seua resposta va ser molt clara: que si féiem públic el regal de Chaler, m’expulsaria del govern”.

Negociacions d’un pacte per a apartar al regidor (Chaler)
Després de la roda de premsa van començar unes negociacions “molt difícils” amb el partit socialista entre les executives. Després de dues setmanes sense solució, va assegurar que es va fer una reunió en el despatx d’alcaldia entre el primer edil, Guillem Alsina, el primer tinent d’alcalde Marc Albella, la portaveu de Compromís, Paula Cerdà, el regidor de TSV Hugo Romero i ella mateixa. “En aquesta reunió es va aconseguir un acord: Chaler dimitiria del seu càrrec i nosaltres llegiríem un comunicat deixant clara la nostra voluntat de continuar governant amb els socialistes. Però a les poques hores d’arribar a aquest pacte, el senyor Alsina es va retractar. En les seues paraules, perquè l’executiva del partit socialista de Vinaròs no havia aprovat aquest acord”, explicava Fibla: “si l’alcalde hagués cessat al regidor (Chaler) en un primer moment, no haguéssim arribat al trencament del pacte”

Ultimàtum del PSPV
Així i tot tots dos partits van continuar negociant, “però el PSPV no va estar per la labor d’aconseguir una solució”. Segons la versió de Fibla, “l’últim dia de les negociacions i a última hora ens van fer arribar un ultimàtum: per a mantenir-mos en el govern havia de llegir jo en persona públicament un document en el qual ens obligaven a criticar a la nostra diputada Maria Saavedra i desmentir el que vaig dir en la roda de premsa per a blanquejar la figura d’Alsina”. TSV no va acceptar i la resta va ser una concatenació de dimissions (la de Chaler), cessaments (la de Fibla) i ruptura definitiva de l’equip de govern (TSV va anunciar que s’anava a l’oposició).
Segons fibla, després de la dimissió de Chaler i “uns minuts abans” de la compareixença de l’alcalde “Alsina em va enviar un whatsapp avisant-me que anava a cessar-me”.

Comiat i balanç de govern
Lamenta “profundament que aquest haja sigut el desenllaç final del pacte de govern a Vinaròs, però no podíem continuar consentint les contínues faltes de respecte al nostre partit per part d’Alsina i especialment d’Albella: ells han trencat el pacte, ells ens han fet fora”
Valorant la seua estada “fem un balanç positiu del treball de TSV-Podem a l’equip de govern a les nostres àrees, a més en temps de pandèmia… en projectes de la ciutat tan importants com EDUSI, Edificant, PMUS, cotxera de Batet, Jaume I, IES Vilapalana…”
A partir d’ara continuarem treballant des de l’oposició pel bé de la ciutat de Vinaròs, i si en un futur hi ha moments i situacions per a l’enteniment volem, esperem i reivindicarem que els socis de govern minoritaris meresquen el mateix respecte que els majoritaris.

Descarta donar suport a una possible moció de censura
Fibla va descartar el possible suport a la presentació d’una moció de censura. “No crec que es vaja a presentar una moció de censura, i nosaltres som un partit d’esquerres i per tant no veuríem viable secundar-la si fora el cas”, va indicar. Fibla també va descartar “al cent per cent” un possible suport al PP en aquest sentit. Sobre la possibilitat de tornar a governar amb el PSPV si les relacions milloraren en un futur va dir que “en aquest moment no ens plantegem aquesta tessitura, estem en moments complicats i no el contemplem”.