Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT La Jana per un preu just per a l’oli d’oliva

La Jana per un preu just per a l’oli d’oliva

568

El ple de l’Ajuntament de la Jana va aprovar amb els vots dels grups municipals de Compromís i el PSOE una moció que defensa el olivar tradicional i un preu just per a l’oli d’oliva, el grup municipal popular i la regidora no adscrita no li van donar suport.

La moció presentada per l’alcalde, té com a objectiu mostrar el suport d’este ajuntament a diferents iniciatives i reivindicacions encaminades a defensar el olivar tradicional en els minifundis de secà i reclamar preu justos per a l’oli d’oliva, en un moment en el que els moviments especulatius de les grans corporacions que monopolitzen l’alimentació a nivell mundial, han enfonsat el preu a uns nivells d’autèntica vergonya.

 

També s’insta a les diferents administracions: autonòmica, estatal i europea a que prenguen mesures per a que l’oli d’oliva no es puga vendre per baix del preu de producció, que segons el Consell Oleícola Internacional està situat en 2,70€/Kilo. Que es prohibisca la importació d’oli d’oliva d’aquells països que no complixen els mateixos requisits fitosanitaris que els olis europeus i que la Conselleria d’Agricultura pose en marxa campanyes per a la promoció dels olis valencians.

«És incomprensible que els regidors i regidores de l’oposició no donen suport a esta moció que pretén defensar un dels principals recursos econòmics de la Jana i és molt preocupant que es desmarquen d’una moció que demanava coses molt bàsiques com més diners de la PAC per a l’olivar tradicional o uns preus justos per als llauradors i llauradores», ha conclòs el portaveu de l’equip de govern Àlex Vilanova.

Notícies relacionades:

Festa de l’Oli Nou a la Jana