Inici PREMSA VALENCIANA 1ª valoració dels danys ocasionats per la borrasca Glòria a Vinaròs

1ª valoració dels danys ocasionats per la borrasca Glòria a Vinaròs

478

La consellera de l’Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha traslladat fins a Vinaròs per conèixer de primera mà les destrosses que ha fet el temporal marítim i per anunciar que des de la Generalitat s’habilitaran ajudes per recuperar la costa

n.p.

Dimarts per la tarde, Guillem Alsina, ha rebut a la consellera de l’Administració Pública, Gabriela Bravo, per mostrar els principals efectes de la borrasca Glòria a la localitat. Sobretot el temporal marítim és el que més danys ha ocasionat, amb destrosses a les platges del Fortí i del Clot, a més d’arrossegar pedres i roques a les carreteres, tant de la Costa Nord com de la Costa Sud. Així mateix, la zona del Cossis i de les Salines també han sigut especialment afectades.

Alsina ha destacat que avui “s’ha fet una primera valoració visual i a partir de demà, amb l’enginyer municipal, es farà un balanç més exhaustiu per determinar els danys econòmics ocasionats i poder sol·licitar les corresponents ajudes, tant a la Diputació com a la Generalitat”. L’alcalde ha agraït l’atenció del president de la Generalitat, Ximo Puig, així també com del president de la Diputació, José Martí, que en tot moment s’han mostrat compromesos oferir la màxima col·laboració possible per a recuperar el litoral vinarossenc.

Per la seua banda, la consellera Bravo ha anunciat que “el proper divendres al Ple del Consell s’aprovarà un acord perquè els ajuntaments puguen presentar, en un termini de 45 dies, totes les valoracions dels danys ocasionats pel temporal i així rebre les ajudes corresponents per restablir la normalitat el més prompte possible”. Bravo també ha destacat que s’ha mantingut contacte constant amb els alcaldes de l’interior de la província, afectats en aquest cas pel temporal de neu, i s’ha decretat el nivell 2 d’emergència, a més de sol·licitar la col·laboració de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per ajudar a realitzar les tasques de retirada de neu de les carreteres.

Per acabar, Alsina ha agraït el compromís de la consellera Bravo per traslladar-se fins a Vinaròs per conèixer de primera mà els efectes de la borrasca. Segons afegia es farà una valoració dels danys econòmics que ha fet el temporal per sol·licitar el més prompte possible les ajudes tant a la Generalitat com a la Diputació i recuperar la costa abans de la temporada estiuenca.