Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Finalitza la reforma dels merlets de la Torre de Càlig

Finalitza la reforma dels merlets de la Torre de Càlig

614

L’obra -finançada per a la Conselleria de Investigació, Educació, Cultura i Esport- ha permès retornar el cos de campanes al seu estat original.

L’Ajuntament de Càlig ha donat ja per finalitzat l’execució del projecte de restitució dels merlets de la Torre de la població, monument catalogat com a BIC (Bé d’Interés Cultural) i que ha comptat en els últims anys amb nombrosos treballs de restauració i reforma, encaminats a convertir l’edificació en centre neuràlgic de l’activitat cultural i etnològica a la població.

L’obra que s’ha escomés en les últims mesos ha seguit les recomanacions efectuades des de la Conselleria de Patrimoni, recollides en el projecte dels arquitectes Fernando Vegas i Camilla Mileto. Així, s’ha procedit a restituir el cos de campanes a l’emplaçament que ocupava abans de la intervenció realitzada a finals del segle XX i s’han eliminat els merlets, un element ornamental que no es correspon amb la construcció original. Amb esta acció, s’ha retirat la coberta ‘impròpia’ del monument, retornant a l’edifici un aspecte més fidel al seu estat original.

La reposició d’aquest element al seu estat original, i que confix a la torre el seu
caràcter pintoresc i distintiu, ha estat fonamental per a recuperar la identitat del
monument. L’obra ha estat finançada per la Conselleria de Investigació, Educació,
Cultura i Esport, amb un pressupost de 36.762,49 €

Noticies relacionades:

La Torre de Càlig després de la restauració