Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Festa de l’Oli Nou a la Jana

Festa de l’Oli Nou a la Jana

673

El 7 de desembre, la Jana va presentar els seus extraordinaris olis AOVE de la nova campanya a la “Festa de l’oli nou”

Fotos: Julián Zaragozà

La ‘Festa de l’oli nou’ va tenir lloc el dissabte 7 de desembre i en ella es van conèixer, degustar i comprar els diferents olis d’oliva verge extra monovarietals que es produeixen a la localitat, a través de diferents activitats.

Es tractava d’una experiència única que gira entorn al producte més emblemàtic de la comarca del Baix Maestrat: l’oliva i el seu preuat or líquid resultant, un insuperable oli d’oliva verge extra.

L’activitat va donar inici a la Plaça Major de la Jana, al cor de la històrica comarca del Maestrat. Després d’un amè passeig a peu els “plegadors d’olives per un dia” els visitants van arribar a l’olivar on es va realitzar aquesta tasca agrícola, portant els utensilis tradicionals de collita. De la mà de diferents agricultors i tècniques de recol·lecció van aprendre totes les curiositats del cultiu de l’olivera i participaran en una recollida simbòlica de l’oliva d’oliveres monumentals.

També en el camp van poder degustar el tradicional i energètic esmorzar de llaurador, a base de productes artesanals de proximitat, majoritàriament productes de la Jana, com els embotits artesanals de les seves carnisseries, el pa tradicional elaborat en un forn de llenya de més de 500 anys, les “tomaques de penjar” i altres productes Km 0 i lògicament els olis d’oliva verge extra monovarietals de la nova campanya.

 

font: Diputació de Castelló