Inici VINARÒS La Federació de Confraries de la Setmana Santa de Vinaròs presenta el...

La Federació de Confraries de la Setmana Santa de Vinaròs presenta el cartell anunciador i el pregoner de la festivitat

136

 

Avui dia 24 de Gener de 2024, ha tingut lloc en el saló gòtic de l’Església Arxiprestal, la roda de premsa en la qual la Federació de Confraries de la Setmana Santa de Vinaròs ha donat a conèixer dos temes destacats de la present edició.

En primer lloc, Sebastián Torres Camós, president actual de la Federació de Confraries de la nostra ciutat, ha anunciat que el pregoner serà el recent nomenat Bisbe de la Diòcesi de Tortosa, Monsenyor Sergi *Gordo Rodríguez.

A continuació, la secretària de la Federació ha explicat les bases de la present convocatòria del concurs de cartells de la Setmana Santa de Vinaròs, declarada “*Festa d’Interès Turístic Autonòmic”.

En una primera fase, dilluns passat 22 de gener, d’un total de 34 obres presentades, d’autors de procedència tan diversa com Vinaròs, Madrid, Astorga, Lleida, Borriana, Madrid, La Rioja, Càlig, La Sénia, Gandia, Xàtiva, Vila-real, València, Benicarló, Astorga (Lleó), Barcelona, Sagunt, Cartagena, Lalín (Pontevedra), entre altres, un jurat format per 2 professionals de la fotografia i del disseny gràfic, la Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs i la Comissió Permanent de la Federació de Confraries van preseleccionar 3 obres finalistes que van passar a la segona fase, i en la qual els Germans Majors i representants de les confraries membres de la Federació van ser els encarregats de votar per a triar l’obra guanyadora.

A continuació, Sebastián Torres ha donat a conèixer les obres finalistes:

FINALISTES:

Reflejos d’Àngel Ligero Martínez, d’Alfaro (La Rioja)

Rostro de Juan Diego Ingelmo Benavente, de Borriana (Castelló)

GUANYADOR del CARTELL DE LA SETMANA SANTA 2024, i premi de 800 € a l’obra:

Dolor y Fe de Daniel García Moragues, de Gandia (València)

Seguidament, el conciliari de la Federació, Mn. Emilio Vinaixa, ha remarcat el missatge que expressa l’obra guanyadora així com la importància que la Setmana Santa té com a manifestació de la fe cristiana al carrer i aproximar-la a tota la gent que en major o menor mesura creï en els valors cristians.

Va tancar l’acte la Regidor de l’Ajuntament de Vinaròs, Carla Miralles, que va mostrar el suport incondicional a la Setmana Santa de Vinaròs.