Inici VINARÒS Es presenta la programació de la Setmana Santa de Vinaròs

Es presenta la programació de la Setmana Santa de Vinaròs

96

La principal novetat serà la representació de la Passió de Borriol, que per primera vegada oferiran aquest espectacle fora de la localitat

El Saló Gòtic de l’Església Arxiprestal ha estat el lloc triat per a donar a conèixer els actes de la Setmana Santa de Vinaròs, en el qual el president de la Federació de Confraries de Setmana Santa de Vinaròs ha fet un desglossament dels actes que tindran lloc en la present edició, en la qual va destacar la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaròs, la Diputació de Castelló, Caixa Vinaròs i a les parròquies de Vinaròs donant facilitat i servei perquè tot es desenvolupi tal com està previst.

El president va destacar el fet que es compleixen 10 anys des que la Generalitat Valenciana declarés a la Setmana Santa de Vinaròs com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic, i per a això s’ha estructurat la programació tenint en compte com a eixos fonamentals: la música, la interpretació, la participació, la tradició i la devoció.

Es durà a terme un cicle de tres concerts de música sacra a l’església Arxiprestal a càrrec del Quartet Prysma, amb la soprano Iolanda Dolcet, un concert d’òrgan, a càrrec d’Augusto Belau, organista de la Cocatedral de Castelló i un concert d’orquestra i cor, amb l’Orquestra de la Societat Musical “L’Aliança” i la Coral “García Julbe” de Vinaròs.

Així mateix es representarà en tres sessions el musical Jesucrist Superstar, a càrrec de l’Acadèmia de ball “Bogeria” els dies 23 i 24 de març a l’Auditori Wenceslao Ayguals de Izco.

Però sens dubte la novetat més destacable d’enguany és la representació de la Passió de Borriol a càrrec de la de l’associació Nova Jerusalem en l’ermita de la Misericòrdia el dia 23 de març a les 17.30 h, sent la primera vegada que es fa una representació de la Passió de Borriol fora d’aquesta localitat castellonenca. Amb això la Federació de confraries pretén acostar i conèixer les tradicions de la nostra província de Castelló i posar-la en relleu fora del seu àmbit natural.

Torres va animar als vinarossencs a participar activament també en els actes pròpiament religiosos i que tindran inici divendres que ve dia 8 de març a les 21.30 h, amb la lectura de les 7 paraules en la XXXIV Festivitat de la Serena Majestat del Crist dels Mariners. Per a enguany el bisbe de la Diòcesi de Tortosa, Mons. Sergi Gordo Rodríguez, pronunciarà el Pregó de la Setmana Santa de Vinaròs el divendres dia 22, qui donarà a conèixer amb les seves paraules l’ànima del que serà la Setmana Santa.

La processó infantil també serà un dels actes amb el qual la Federació de Confraries pretén que les tradicions religioses i culturals de la nostra ciutat prenguin arrelament des d’edats molt primerenques, i per a això s’ha volgut donar-li més solemnitat a aquesta processó pel centre de la nostra ciutat tenint expectatives que almenys es doblegui en participació a la de l’any passat segons apunto Sebastián Torres, i que enguany comptarà amb la participació de la banda infantil i juvenil de la Societat Musical “La Alianza”.

La processó de la Matinada el Dimecres Sant a les 5 h i les processons del Dijous i Divendres Sant pels carrers de Vinaròs seran sens dubte la màxima expressió de fe i tradició de tota la Setmana Santa.

Finalment, va destacar Torres que per a enguany a la tan entranyable processó de la Trobada se li donarà un toc més solemne i alhora més festiu, on per primera vegada les quatre bandes de bombos i tambors interpretaran el “toc de l’anunci de la Resurrecció”, i alguna sorpresa més que no va voler revelar.

També va voler destacar que enguany les confraries de la Setmana Santa de Vinaròs s’uneixen a l’activitat solidària de Càritas interparroquial de Vinaròs, participant en el REPTE CARITAS, “Xandalls per a totes les edats” que amb l’aportació material o monetària serà l’aportació solidària que el poble de Vinaròs farem als nostres conciutadans més necessitats, va indicar Sebastián.

Seguidament, el consiliari de la Federació, Mn. Emilio Vinaixa, va remarcar la importància que la Setmana Santa té com a manifestació de la fe cristiana al carrer i aproximar-la a tota la gent que en major o menor mesura creï en els valors cristians, i animant a la participació en tots els actes que s’han programat.

Va finalitzar l’acte la regidor de cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, Mercedes García, qui va destacar el treball fet per la Federació de confraries en l’elaboració del programa per a enguany, i la predisposició des del minut un de l’Ajuntament de Vinaròs i les seves corresponents regidories perquè en coordinació amb la Federació, dur a terme la coordinació dels actes programats. Així mateix, va fer una crida a la participació de la ciutadania en tots els actes litúrgics i culturals que figuren en el programa oficial.