Inici VINARÒS Vinaròs es prepara per gaudir dels actes més importants de la Setmana...

Vinaròs es prepara per gaudir dels actes més importants de la Setmana Santa

106

En els propers dies es preveu la visita de milers de persones d’arreu d’Espanya que s’aproparan fins a la ciutat per gaudir d’aquesta festivitat declarada d’Interés Turístic Autonòmic

La Setmana Santa de Vinaròs celebrarà en els propers dies els actes més multitudinaris de la festivitat amb la processó d’avui, Dijous Sant, i la de demà, Divendres Sant. En totes dues es preveu la participació de centenars de confrares, a més de l’assistència de milers de persones d’arreu d’Espanya que s’aproparan fins a Vinaròs per recordar la Passió de Jesús, a través de les dues processons.

La regidora de Turisme, Mercedes García, ha agraït l’esforç i dedicació de la Federació de Confraries de la Setmana Santa per organitzar un any més aquesta festivitat, que segons destacava “forma part de la nostra cultura i tradició”. En aquest sentit, assenyalava que “gràcies aquest treball i al suport de l’Ajuntament la Setmana Santa de Vinaròs és un tot un atractiu turístic de primer ordre que li ha valgut per aconseguir la declaració d’Interés Autonòmic”.

D’altra banda, García indicava que per part de Turisme s’han preparat activitats complementàries amb la ruta guiada “Vinaròs entre la realitat i la il·lusió”, un recorregut al voltant del patrimoni religiós per conéixer millor les pintures d’arquitectura fingida, que a més inclou entrada a la torre del campanar i al pas de ronda de l’església fortalesa de l’Assumpció. La vista finalitzarà amb un aperitiu al Mercat Municipal.

La ruta es farà el dissabte 30 de març, amb dues sessions a les 10.00h i 12.00h, les entrades es poden aconseguir al web www.turisme.vinaros.es.

El mateix dissabte, a les 19.00h, la Societat Musical La Alianza i la coral García Julbe oferiran un concert especial a l’església arxiprestal amb peces sacres de compositors com Ireneu Segarra, Sherri Porterfield o Johan Sebastian Bach, entre altres. L’entrada serà lliure per a totes les persones que vulguen gaudir d’aquest recital.

Diumenge continuarà la tradició religiosa amb la Processó de l’Encontre, amb la sortida de la Verge a les 10.00h des de l’església arxiprestal, mentre que a les 10.30h sortirà la imatge de Jesús Ressuscitat per trobar-se a la plaça de Sant Valent.