Inici BENICARLÓ La Diputació aprova en ple una declaració institucional en contra de la...

La Diputació aprova en ple una declaració institucional en contra de la violència de gènere

399

José Martí: “Des de la institució tornem enviar a la resta d’institucions i a la societat un missatge d’unitat política davant aquesta xacra social”

El Ple de la Diputació de Castelló aprova aquest dimarts 17 una declaració institucional en què institució provincial referma el seu compromís amb la igualtat de gènere i la lluita per l’erradicació de la violència contra les dones. Aquesta votació s’ha fet dilluns 16, coincidint a tan sols huit dies de la commemoració del Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que tindrà lloc el dimecres que ve, 25 de Novembre, a tot el món.

El president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, han manifestat la seua satisfacció perquè “des d’aquesta institució tornem a enviar a la resta d’organismes i a tota la societat un missatge de fortalesa i unitat política davant la xacra social que suposa en aquests temps la violència de gènere”. Al fil d’això, Puerta ha assegurat que “el consens forma part de la nostra filosofia de treball” i ha agraït la disposició de totes les forces polítiques per a arribar a acords que transmeten confiança i seguretat a les dones que pateixen aquest mal”. “No esteu ni estareu mai soles”, ha recordat.

El text pactat entre el PSPV-PSOE, Compromís, Partit Popular i Ciutadans consta d’una sèrie de propostes d’acord entre les quals s’insta a la Diputació a intensificar els recursos destinats a la lluita i a l’atenció de les víctimes de violència masclista, que s’han vist agreujades durant la pandèmia. L’acord també emplaça a les administracions a reforçar les mesures contingudes en la Llei Integral contra la Violència de Gènere de 2004, el Pacte d’Estat i en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere.

Una altra de les peticions proposa combatre els posicionaments polítics que propugnen la negació de l’existència de la violència de gènere o que refuse la validesa de les polítiques publiques enfocades a la seua total erradicació. Davant això, el text nascut del consens advoca per promocionar la prevenció i la sensibilització per a eliminar tot tipus de violència cap a les dones.

D’altra banda, el document pactat també denuncia l’alta taxa de temporalitat i l’afecció de la crisi en l’ocupació de les dones i l’augment perillós de la bretxa de gènere.

EL PLE DE LA IGUALTAT

El Ple ordinari del mes de novembre quedarà recordat dins de la història de la Diputació per l’aprovació dels primer pla intern d’igualtat d’oportunitats. Amb el desplegament d’aquest document la corporació provincial comptarà amb major recursos per a treballar per la consecució real de la igualtat i l’eliminació de tot tipus de discriminació entres homes i dones.