Inici PREMSA VALENCIANA ESPECIAL Dia de la Dona: Jornades del 8 març a Vinaròs

ESPECIAL Dia de la Dona: Jornades del 8 març a Vinaròs

724

L’Associació Femme Força va convocar el Dia Internacional de la Dona 8 de Març, una concentració a la porta de l’Ajuntament, amb lectura d’un manifest i un concert.

El programa d’actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona, que s’han preparat des de les seues diferents àrees les cinc regidores de l’equip de govern, es prolongaran durant tres mesos i tenen l’objectiu de conscienciar, prevenir i visibilitzar la situació de la dona en una societat patriarcal.

L’encesa de llums violetes en edificis singulars com l’Ajuntament, el campanar i els dos ponts sobre el riu Cervol del 6 al 8 de març va ser la més visible de les iniciatives que es van dur a terme per part de l’Ajuntament.

A més, ja les activitats es van iniciar la setmana passada amb uns tallers sobre igualtat impartits en els diferents centres educatius impartits per una psicòloga, un taller d’elaboració de pancartes per la lluita feminista, l’obra de teatre “Tórtora” i una conferència sobre les aportacions de les dones al llarg de la història en l’àmbit mundial i local, a més d’un repartiment de llaços elaborats pels integrants del Club de la Vida de Vinaròs. El 6 de març en el Casal Jove es va realitzar una activitat al carrer que porta per títol “Señalamos las conductas machistas en la juventud de Vinaròs”.

Galeria d’imatges del 28 de març

El dilluns 9 de març es va projectar a la biblioteca municipal la pel·lícula “Figures ocultes” i el diumenge 15 de març a l’auditori municipal un concert en honor a la dona a càrrec de la Societat Musical ‘L’Alianza‘.

Ja per al dia 1 d’abril hi ha prevista en el Casal Jove l’exposició “No hem tocs el Whatsapp”, visitable fins al 10 d’abril, organitzada per la Regidoria de Joventut. El 24 d’abril hi haurà també una conferència en el Vinalab que porta per títol “Micromachismos i macromachismos que permeten la violència de gènere”, a càrrec de l’educadora social Marina Marroquí, autora de “Això no és amor. 30 reptes per a treballar la igualtat”. Els actes d’abril conclouen el dia 26 amb l’obra de teatre “Elisa i Marcela” a l’auditori.

Al maig es realitzarà durant diversos dies un taller de defensa personal i apoderament dirigit a dones de qualsevol edat en la planta baixa del Centre Municipal de la Tercera Edat.

Els actes finalitzen al juny amb la instal·lació d’un punt violeta en la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere els dies 23,26 i 28 de juny en el recinte de festes.

La regidora de Política Social, Berta Domènech, va considerar que la situació actual “ha evolucionat favorablement perquè cada vegada es pren més consciència de la situació desigual que viu la dona, i un clar exemple és la violència de gènere, que ha transcendit de l’àmbit privat al públic i es considera ja un greu problema social”. Per a Domènech “no obstant això no ens hem d’enganyar, perquè les dones continuem sent menyspreades, se’ns resta credibilitat i autoritat mentre ‘cosifican‘ el nostre cos i es consoliden pautes culturals que reprodueixen i transmeten comportaments discriminatoris i sexistes, la qual cosa vol dir que continuem sent assetjades, ens continuem ocupant dels treballs de capellans i de la casa, seguim en desigualtat salarial, etc”.
Concloent que “com a equip de govern potenciem la igualtat entre les persones i treballem per a reduir les desigualtats”.

No us perdeu els videos al nostre canal de youtube ni el reportatge a la revista 7dies Vinaròs: