Inici BENICARLÓ Hospital Comarcal: Vaga indefinida per les treballadores de la neteja

Hospital Comarcal: Vaga indefinida per les treballadores de la neteja

1158

Hospital Comarcal: Vaga indefinida per les treballadores de la neteja

Dilluns 22 s’han manifestat a les portes de l’hospital de Vinaròs, prop de 50 netejadores d’edificis i locals de l’Hospital de Vinaròs per iniciar una vaga indefinida en vies d’aconseguir per un conveni digne

Afectaria l’Hospital de Vinaròs, a més del centre de salut i alguns col·legis.

Demanen comprensió i suport a les seues reivindicacions per a millorar la seua situació laboral.

Les treballadores de la neteja inicien una vaga indefinida pel total desacord amb el nou conveni proposat per les patronals, que asseguren que els baixa encara més el seu ja escàs salari mensual. Segons han manifestat, la proposta econòmica de la patronal elimina el plus de transport i el plus d’antiguitat, amb la consegüent pèrdua de drets.

Salomé Sòria, una de les representants va indicar la negativa de la patronal a apujar el salari mínim, que actualment (784 €) és inferior a la resta de la Comunitat Valenciana, treballant 39 hores setmanals. Denuncia també tenir els sous congelats des del 2019 fins a 2023 segons aquesta proposta i també llevar l’antiguitat. A més la proposta vol afegir el plus de transport dins del salari mínim interprofessional, camuflant així la pujada que reclamen. Enfront d’aquesta situació va destacar que no és acceptable la proposta de la patronal, i per això la vaga serà indefinida.

Sòria va ressaltar que es tracta d’un sector de primera línia durant la crisi del coronavirus “realitzant desinfeccions de quiròfans i urgències sense cobrar cap plus per perillositat, cosa que admetem perquè és el nostre treball, però ara tan sols demanem que ens deixen el nostre salari tal com està i no ens lleven més, perquè treballant 39 hores setmanals no arribem ni a cobrar 900 euros mensuals, i si aproven aquesta proposta no podrem mantenir a les nostres famílies”. “Demanem que ens deixen tal com estem, que ens deixen treballar en pau. Ens estan ofegant i diem que ja n’hi ha prou. Només demanem un conveni i un salari dignes”, va declarar.