Inici VINARÒS Un nou servei de mare de dia: casa Nostra

Un nou servei de mare de dia: casa Nostra

3683

Espai Infantil casa Nostra: nou servei de mare de dia en Vinaròs

La mare de dia és una professional de l’àmbit social i educatiu que acull durant el dia, dins del seu propi domicili, un petit grup de nens i nenes de 4 mesos a 3 anys. D’altra banda, el seu objectiu és oferir aquest recurs, amb totes les garanties possibles, ja que es posseeix d’una titulació oficial a més d’un curs formatiu específic en mare de dia. També compta amb elements de seguretat i protecció en la llar per als nens i nenes, i espais reservats per a l’activitat infantil. A molts països europeus, com per exemple a França, aquesta alternativa està molt estesa i altament reconeguda per la societat. Tota mare de dia sol té el seu propi projecte educatiu, basat en l’educació lliure, on l’infant es desenvolupa al seu propi ritme, i on el procés d’aprenentatge és altament vivencial, experimental i, més que guiat, acompanyat per l’adult.

El fet de tenir només un petit grup d’infants, com a màxim 5, permet seguir un ritme natural i tranquil en un ambient acollidor, afavorint i respectant el desenvolupament individual de cadascun d’ells. A Espai Infantil Casa Nostra, Pau García Cardona, veïna de Vinaròs, ha decidit emprendre aquest meravellós projecte, amb molta il·lusió i moltes ganes d’oferir un servei professional i adaptat a aquelles famílies que desitgen una educació alternativa.

Disposen d’un ampli terreny amb multitud d’elements lúdics com una bassa de sorra, un saltador, un petit gronxador,i diverses joguines. A més a més hi ha disposat un panell sensorial i un altre musical, on els infants poden desenvolupar les seues aptituds artístiques. En el seu ampli jardí també podran gaudir del joc lliure. Pau ha creat una taula manipulativa, on els menuts i menudes desenvoluparan els seus sentits a través de la manipulació i l’experimentació vivencial. Per altra banda, la connexió amb la natura és una de les bases del projecte, i al seu hort hi ha arbres fruitals, una gran figuera i un petit hortet, perquè els menuts i menudes coneguen d’on venen els aliments, la seua cura i interioritzen el respecte per la natura.

Espai Infantil Casa Nostra està situat en el carrer de la Canana número 5, en la Partida Boverals, ofereix un ampli horari, des de les 8 h per als més matiners fins a les 18 h.