Inici PEÑÍSCOLA Resum setmanal del Coronavirus: conseqüencies de no passar a la fase 2...

Resum setmanal del Coronavirus: conseqüencies de no passar a la fase 2 i una nova defunció en dues setmanes

974

La Comunitat Valenciana no demanarà aquesta setmana el passe a la Fase 2 del procés de desescalada.

Segons va anunciar ahir dia 19, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “ha sigut una decisió molt meditada, adoptada per prudència, ja que la nostra principal obligació és protegir la salut dels valencians i valencianes”. Per part seua, la subdirectora general d’epidemiologia, vigilància de la salut i Sanitat Ambiental, Hermelinda Vanaclocha, ha explicat que la raó principal que ha motivat la presa d’aquesta decisió és l’augment de l’índex de reproducció bàsic, que ha passat de 0,66 a 0,85. “Aquest augment s’ha registrat amb la passada dels deu primers departaments a la Fase 1, per la qual cosa creiem convenient estudiar l’evolució que es produïsca amb la passada dels 14 departaments restants”.

Què ens perdem per no passar a fase 2

– No es permeten viatges a les segones residències en la mateixa província.
– Bars i Restaurant: no es permet apertura per consumir dins, com estava previst (fins al 30% de l’aforament) pel que molts restaurants no podran obrir en no tenir terrassa
– Educació: no s’obrin col·legis encara. Estava previst apertura fins a 6 anys a soles per a alumnes amb parell treballant.
– Tampoc classes de 4rt d’ESO ni 2n de Batxillerat, ni FP ni preparació de l’EBAU

Situació al Departament de Salut de Vinaròs

A tancament d’aquesta edició de premsa en paper, la GVA ens ofereix les dades del dia 20 de maig. Des de fa setmanes continuem observant una desacceleració en l’augment dels positius (de 212 a 219) i continua augmentant la taxa (de 233,40 a 241,10) d’infectats per nombre d’habitants, per continuar la detecció de malalts. En dues setmanes sols una defunció. Cal recordar que es mantenen les normes de seguretat de la fase zero en quan al distanciament social, i que continuen vigents els horaris per a sortir a fer esport, passejar, etc.

Actualització de la incidència de coronavirus a la comunitat Valenciana

Durant les últimes 24 hores abans del tancament d’aquesta edició en paper, s’han produït 215 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus. Per tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 10.185 el nombre de persones que ja han superat la malaltia en tot el territori (1.386 a Castelló, 3.736 a Alacant i 5.063 persones a la província de València). Suposen ja el 70% del total de casos positius Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest diumenge s’han detectat 16 nous casos a través de PCR que eleven a 10.930 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:
• 6 a Castelló. Total: 1.492
• 6 a Alacant. Total: 3.808
• 3 a València. Total: 5.625
• 1 desplaçat
• 4 desplaçats (no nous)

A 19 de maig hi ha 333 persones ingressades en hospitals de la Comunitat Valenciana, 26 menys des de l’última actualització (30 a Castelló, 103 a Alacant i 200 a València). En l’UCI hi ha 51 pacients ingressats, 8 menys que ahir (5 a Castelló, 27 a Alacant i 19 a València).
Des del 18 s’han produït 6 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.394 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 211 a la província de Castelló, 488 a Alacant i 695 a la província de València.
El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.061 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 628.
El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 258.219 de les quals 171.775 han sigut a través de PCR i 86.444 a través de test ràpid.
Actualització de la situació en residències
Hui dia 20, hi ha algun cas positiu en 86 centres (12 a la província de Castelló,
34 en la d’Alacant i 40 a la província de València).
• Residents nous positius: 5
• Treballadors nous positius: 2
• Residents morts: 2
En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Barceló anuncia la contractació de 1.210 professionals per al seguiment de contactes de nous casos de coronavirus

• L’objectiu és aconseguir la major traçabilitat de tots els contagis que es produïsquen al llarg del procés de desescalada
• Durant les últimes 24 hores s’han produït 215 noves altes i 16 casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat la contractació de 1.210 professionals per al seguiment de contactes de casos positius de coronavirus a través d’Atenció Primària. L’objectiu és aconseguir la major traçabilitat de tots els contagis que es produïsquen al llarg del procés de desescalada

En aquest sentit, ha explicat que s’incorporaran 600 infermeres, 334 auxiliars administratius, 185 zeladors i 91 Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria.

Podeu continuar amb més informació a http://coronavirus.san.gva.es/estadisticas

Article anteriorIndignats en Renfe denuncia les mesures de prevencio del COVID-19
Article següentL’ajuntament de Vinaròs discomforme per no passar a la fase 2