Inici COMARQUES Presentació de l’Open BTT – XCO Camperfan 2022 i Ruta Circular BTT Maestrat MTB Gran Tour a Cervera del...

Presentació de l’Open BTT – XCO Camperfan 2022 i Ruta Circular BTT Maestrat MTB Gran Tour a Cervera del Maestrat

456

El centre d’interpretació Molí de l’Oli de la població de Cervera del Maestrat, va acollir durant la vesprada del divendres l’acte de presentació del 1r Open BTT-XCO Camperfan i de la Ruta Circular BTT Maestrat MTB Gran Tour.

En l’acte van participar Adolf Sanmartín, alcalde de Cervera del Maestrat, localitat amfitriona de l’acte, Kevin Salvador, president de l’associació turística Maestrat, Ànima Interior, i Héctor Ballester, responsable del circuit Ciutat del Ciclisme, situat en la mateixa localitat castellonenca, on se celebrarà el Open BTT-XCO Camperfan 2022.
Adolf Sanmartín, alcalde de Cervera, va destacar que “acollir un esdeveniment com el 1r Open BTT-XCO Camperfan, és una gran oportunitat per a la localitat i les comarques del Maestrat, ja que posa en valor el nostre territori, i al costat de la Ruta Circular BTT Maestrat MTB Gran Tour, ens ajudarà a atraure molts aficionats al cicloturisme”.

OPEN BTT – XCO CAMPERFAN 2022
El 1r Open BTT-XCO CamperFan, se celebrarà en el circuit de BTT Ciutat del Ciclisme, situat en la localitat de Cervera del Maestrat, i que compta amb un circuit amb diverses dificultats, i prop de 4 Km de recorregut, durant el cap de setmana del 12 i 13 de març. En el participaran totes les categories, des d’Escoles fins a Elit i Sub23, tant femení com masculí.

Héctor Ballester, organitzador de l’esdeveniment i responsable del circuit MTB Ciutat del Ciclisme, va recalcar que “l’esdeveniment forma part del pla creixement de l’associació CNC (Ciclisme Nord Castelló), que aposta per foment del cicloturisme al Nord de la província de Castelló” i va destacar “l’àmplia participació en l’esdeveniment, ja que “acull a prop de 600 participants entre totes les categories, durant tot el cap de setmana del 12 i 13 de Març, ja que forma part de les 6 proves que componen el Circuit de Open BTT-XCO de la Comunitat Valenciana”.

També va aprofitar l’acte per a “agrair la col·laboració al principal patrocinador de l’esdeveniment CamperFan i a les institucions com l’Ajuntament de Cervera del Maestrat i l’Associació Maestrat Ànima Interior, ja que sense el seu suport no haguera sigut possible continuar avant amb l’esdeveniment”.

RUTA CIRCULAR BTT MAESTRAT MTB GRAN TOUR
Paral·lelament a la presentació del OPEN, el president de l’Associació turística Kevin Salvador, ha presentat la nova ruta circular Maestrat MTB GranTour amb un total de 172 km / + 3.290 m i homologada per IMBA, que uneix els 11 municipis que formen la destinació turística: Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestrat, La Jana, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Traiguera, Vilar de Canes i Xert.
Kevin Salvador ha destacat que “Maestrat MTB GranTour és un circuit amb etapes de diferents dificultats, des de camins de terra a senderes més tècniques, per la qual cosa és tot un repte anar augmentant la dificultat i la distància fins a completar tot el recorregut. Una ruta dissenyada per a gaudir de l’esport alhora que recórrer, endinsar-se i conéixer el Maestrat més autèntic, descobrint Paratges Naturals, l’arquitectura rural tradicional, els autèntics museus a l’aire lliure d’oliveres mil·lenàries, acompanyat d’unes increïbles vistes al Mediterrani”.

La ruta és una actuació subvencionada a través del Pla de Dinamització i Governança Turística Maestrat, ànima interior.