Inici COMARQUES Cervera del Maestre celebra la segona edició de les Jornades del Molí...

Cervera del Maestre celebra la segona edició de les Jornades del Molí de l’Oli els pròxims 19 i 20 de novembre

368

 

El Centre d’Interpretació Molí de l’Oli prepara, per segon any consecutiu, unes jornades molt especials per al 19 i 20 de novembre. En un context en plena campanya de l’oliva, es va a posar en marxa un complex que va funcionar des de principis del s.XVII fins als anys 20 del segle passat, és a dir, es va a tornar l’activitat al centre després de 100 anys de parèntesi. En una mostra única a tota la Comunitat Valenciana, els assistents podran veure com es premsava a l’antiga, seguint una tècnica preindustrial d’origen grecoromà. A través de cofins d’espart, i usant la rèplica de la premsa de biga i lliura original (un artefacte de 12 metres de llarg i 5.000 kg de pes) veurem com la massa d’oliva es comprimeix amb la pressió que la premsa exerceix fins a exprimir fins a l’última gota d’oli.

Per a complementar la jornada hi hauran una sèrie d’activitats al llarg dels dos dies: el dissabte comencem amb un esmorzar moliner a la Plaça Maestrat, on donem la benvinguda a la jornada per part de les autoritats, i seguidament ens desplacem al camp fins a una olivera monumental on, a la seua ombra, hi hauran una sèrie d’activitats diverses: mites, històries, teatre, degustacions… tot això amenitzat amb música clàssica interpretada pel Trio de Corda Juvenàlia. Per la vesprada ens desplaçarem al Molí de l’Oli, on el Dr. Francisco Lorenzo Tapia, metge expert en nutrició comunitària i president de l’Associació Olearum, Cultura y Patrimonio del Aceite ens impartirà una xerrada sobre AOVE i salut, seguit d’un taller d’iniciació a la cata d’olis impartit per Pobill Ecològics. La jornada conclourà amb l’activitat estrella i que tant d’èxit va tenir en la seua primera edició, la premsada tradicional d’oli. El diumenge es resumirà tot durant el matí en un mateix espai, el propi Centre d’Interpretació Molí de l’Oli.

Contem amb l’inestimable ajuda dels membres de l’associació Olearum, Cultura y Patrimonio del Aceite, fundada a Málaga al 2007, una de les associacions entorn al món de l’oli més importants a nivell nacional i que organitzen activitats al llarg de tota la geografia espanyola.

Per a poder participar a les jornades fa falta inscriure’s al telèfon 964 865 515 o al correu info@molicervera.org