Inici PEÑÍSCOLA L’Ajuntament de Peníscola fa tasques de neteja i poda a l’Ullal

L’Ajuntament de Peníscola fa tasques de neteja i poda a l’Ullal

157

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola, a través dels operaris de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, està treballant en les tasques rutinàries de neteja amb embarcació de la zona humida de l’Ullal de l’Estany i la marjal.

Els treballs consisteixen en la poda i retallada de les canyes dels marges de les principals séquies que recorren la marjal, com l’Ullal de l’Estany, la séquia del Rei, la séquia Ampla, la Sangonera i tot el tram comprés entre l’avinguda Pigmalión i la zona posterior de l’extensió hotelera.

Aquests treballs poden desenvolupar-se fins al mes de març, a partir del qual es procedirà a dur a terme les tasques de neteja d’algues i retirada de residus.

Mantindre la flora d’aquest entorn en equilibri suposa una inversió de recursos més que considerable per al consistori que, no sols ha de fer les tasques de neteja i desbrossament de manera semestral per a evitar el creixement desmesurat de les illetes de canyes, sinó que també ha de mantindre l’entorn net d’algues. Amb aquest objectiu la Regidoria de Serveis realitzarà, després de finalitzar al març les tasques de poda, de forma pràcticament diària, les tasques de neteja durant els mesos d’estiu, en els quals la temperatura de l’aigua és més alta i s’hi generen més algues que afloren a la superfície; durant aqueixos mesos, dos dies a la setmana, els camions retiren les algues tallades que transporta el corrent cap a les xarxes de contenció, per a evitar la seua eixida a la mar.