Inici PEÑÍSCOLA L’Ajuntament de Peníscola avança en les tasques de rutina de desbrossament de...

L’Ajuntament de Peníscola avança en les tasques de rutina de desbrossament de la marjal i la zona del Ullal

123

El període previst per al desenvolupament d’aquestes tasques, d’acord amb la normativa autonòmica en matèria mediambiental, és el mes de febrer i a partir del mes d’agost perquè hi ha restriccions per la preservació de fauna i flora autòctones

La Regidoria de Serveis, seguint la programació de les rutines anuals, està duent a terme durant tot el mes de febrer les tasques de poda de canyes i desbrossament en el sistema de séquies i el Ullal de l’Estany. Després d’haver dut a terme el desbrossament i poda d’aquestes en la marjal, en aquests dies s’està esbrossant el Ullal. “Aquests treballs podem dur-los a terme durant els mesos en què ens ho permet la llei, quedant exempts els mesos de març a juliol en els quals la legislació en matèria mediambiental no ho permet” ha explicat el regidor de l’àrea de Medi ambient, Miguel Castell.

A causa de la proliferació de nius de diferents ocells en els mesos de primavera, la llei és molt restrictiva amb els treballs permesos, per la qual cosa les tasques es desenvolupen abans dels mesos referits.

Mantenir la flora d’aquest entorn en equilibri suposa una inversió de recursos més que considerable per al consistori que, no sols ha de fer les tasques de neteja i desbrossament de manera semestral per a evitar el creixement desmesurat de les illetes de canyes, sinó que també ha de mantenir l’entorn net d’algues.  Amb aquest objectiu la regidoria de Serveis realitza de forma pràcticament diària les tasques de neteja durant els mesos d’estiu, en els quals la temperatura de l’aigua és més alta i es generen més algues que afloren a la superfície; durant aquests mesos, dos dies a la setmana, els camions retiraran les algues tallades que transporta el corrent cap a les xarxes de contenció, per a evitar la seva sortida a la mar.

En aquest mes de febrer les tasques es concentraran en la zona del Ullal de l’Estany i la marjal, treballs que compten també amb retirada manual d’escombraries.