Inici VINARÒS La Setmana Santa de Vinaròs escull a Sebastià Torres com a nou...

La Setmana Santa de Vinaròs escull a Sebastià Torres com a nou president

890

El Saló Parroquial de l’Església Arxiprestal va acollir la setmana passada presentació del que serà, al llarg dels propers tres anys, el nou president de la Federació de Confraries de la Setmana Santa de Vinaròs, Sebastián Torres Camós, davant les confraries membres de la Federació i de la Comissió Permanent, i a la que va assistir el consiliari de la Federació, Mossén Emilio Vinaixa.

Sebastián es presentà com a membre d’una família de tradició plenament cristiana. Educat en la fe cristiana, des de sempre ha estat vinculat en la vida parroquial de la ciutat i participant en les celebracions litúrgiques i processons, catequista al llarg de diferents anys i també va pertànyer al moviment de joves cristians.

La vinculació amb la Setmana Santa de Vinaròs de Torres ja ve des de que els seus avis foren fundadors de les Confraries de La Oración en el Huerto, en la qual va ser confrare,  i de la Mare de Déu dels Dolors.

Actualment forma part de la Confraria de la Serena Majestat del Crist dels Mariners.

Entre els objectius que Sebastián es marca poder aconseguir per als propers anys es il·lusionar al poble de Vinaròs, però sobretot als mes menuts de casa per tal de fomentar la participació, tant en les processons com en els actes que es puguin organitzar al voltant de la Setmana Santa vinarossenca. També vol aconseguir que tots aquells confrares que un dia ho van ser i per algun motiu ho han deixat de ser-ho, animar-los a formar part d’aquesta festa religiosa i que les processons de dijous i divendres Sant siguin mes participatives.

D’altra banda, per tal de complementar dies com el dilluns, dimarts i dimecres Sant vol organitzar alguns actes mes, a banda dels habituals, de caire cultural, però sense perdre el sentit religiós d’aquesta festa i poder fer mes rica la Setmana Santa vinarossenca.

Així mateix, remarcà que per tal d’aconseguir aquests objectius, proposarà augmentar el pressupost de la Federació contant amb el suport de l’Ajuntament de Vinaròs, així com de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana, aprofitant que la Setmana Santa de Vinaròs està declarada d’Interès Turístic Autonòmic.

Finalment va afirmar que mai s’ha de perdre de vista el caràcter religiós d’aquesta festa, sobretot en les processons, i donar-li la solemnitat que es mereixen, ja que són les mes importants que es celebren entre Tarragona i València.

Sebastián Torres va agrair una vegada més la confiança dipositada pels membres de la Federació de Confraries de la Setmana Santa de Vinaròs en la seva elecció com a president, i que només es podran aconseguir tots els objectius proposats amb l’ajuda de tots els membres de la Federació.

Aquesta setmana a la revista 7 Dies els oferirem una entrevitsa en exclusiva a Torres