Inici BENICARLÓ Benicarló celebrarà l’Any Joan Fuster amb una extensa programació cultural

Benicarló celebrarà l’Any Joan Fuster amb una extensa programació cultural

573

Del 19 al 25 de novembre l’Ajuntament de Benicarló celebra la figura de l’escriptor i intel·lectual valencià amb un seguit d’activitats gratuïtes dirigides a joves i adults que inclouen un espectacle teatral amb música en viu de Pau Alabajos

L’any 2022 marca el centenari del naixement de Joan Fuster, una figura cabdal per a les lletres i cultura valencianes. Del 19 al 25 de novembre, l’Ajuntament de Benicarló se suma als actes de reconeixement a aquesta figura de la cultura, per tal d’aprofundir i difondre al màxim el coneixement de la seua obra. Totes les activitats tindran lloc al Magatzem de la Mar.

La programació arranca el dissabte 19 de novembre a les 19.00 h amb l’espectacle amb música en viu El tocadiscos de Fuster, a càrrec del músic Pau Alabajos i dels actors Alfred Picó i Lara Salvador. A partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó, es construeix sobre l’escenari un trencaclosques de pensaments, aforismes i dissertacions que serveixen com a base per a una entrevista fictícia, protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista amb qui dialoga. L’accés a aquesta activitat requereix d’entrada. Es poden adquirir de manera gratuïta al Mucbe a partir del 8 de novembre (es poden demanar màxim quatre entrades per persona).

Des del dissabte 19 i fins el 25 de novembre també es podrà visitar l’exposició «Joan Fuster, una vida il·lustrada», de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El dimecres 24 és el torn dels joves: a les 10 i 12 h del matí l’escriptor i professor de la Universitat d’Alacant, Joan Borja, farà una xarrada a l’alumnat dels instituts Joan Coromines, Ramón Cid i La Salle, amb el títol «Llibres i vida: Joan Fuster en perspectiva».

L’any 2022 es compleixen els 100 anys del naixement d’un dels escriptors i intel·lectuals valencians més destacats del segle XX: Joan Fuster. Per això, la Generalitat Valenciana ha declarat el 2022 com a Any Fuster amb voluntat de recordar-lo i reivindicar-lo. Joan Fuster també ha sigut declarat Escriptor de l’Any 2022 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Article anteriorLa Setmana Santa de Vinaròs escull a Sebastià Torres com a nou president
Article següentBenicarló inicia la redacció de l’Agenda Urbana 2030