Inici VINARÒS Vinaròs opta als Fons Europeus Next Generation per la reforma integral de...

Vinaròs opta als Fons Europeus Next Generation per la reforma integral de l’avinguda de la Llibertat

377

El projecte està valorat en 1,5 milions d’euros per a rehabilitar tot el vial amb l’adequació de les voreres, la creació de carril bici i la plantació d’arbrat per a reduir les emissions

Aquest matí el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, acompanyat per la regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha presentat el nou projecte de l’Ajuntament per a la rehabilitació urbana de l’avinguda de la Llibertat. En total suposaria una inversió de 1,5 milions d’euros que es finançaria a través de les ajudes europees Next Generation per a la reducció de les emissions.

La regidora Morellà ha destacat que el projecte consisteix en la renovació urbana de tota l’avinguda de la Llibertat amb l’adequació de les voreres, la creació de carril, bici i la plantació de més arbrat per oferir una via més amable, al mateix temps que es fomenta la mobilitat sostenible. Així mateix, també s’estudiaria la possibilitat de canviar la ubicació de les parades de bus o implementar-ne de noves per a facilitar l’accessibilitat als usuaris.

Segons detallava la regidora “el projecte té un pressupost d’1,5 milions d’euros i es podria aconseguir una subvenció del 90% dels costos, fet que l’Ajuntament només hauria d’aportar aproximadament uns 300.000€”. En aquest sentit, Morellà comentava que per part del Consistori es treballa en la redacció de l’avantprojecte, que inclourà la participació ciutadana perquè el projecte final s’adapte a les necessitats de la ciutadania.

Per la seua banda, el regidor Albella ha indicat que l’avinguda de la Llibertat és una de les vies més importants de la localitat, on cada dia circulen centenars de vehicles. Segons afegia “dintre del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i de l’Agenda Urbana, així també com en el projecte Smart City, s’inclou la rehabilitació de l’avinguda de la Llibertat, uns plans que justifiquen aquest nou projecte per a la reforma i millora de la via”.

Pel que fa al procés de participació, el regidor Albella ha explicat que es buscarà la col·laboració de tots els sectors implicats, com ara el comercial i educatiu, a més de comptar amb el veïnat i els treballadors del Palau de Justícia, perquè el projecte final de s’adapte a la realitat del municipi. En aquest sentit, assenyalava que la intenció és “rehabilitar l’avinguda de la Llibertat per a promoure la mobilitat sostenible, amb la creació d’un carril bici, que ajudaran a millorar la seguretat viària dels alumnes que cada dia accedeixen als dos centres educatius de l’Assumpció i la Misericòrdia”.

Albella afegia que el projecte també suposarà oferir una via més amable amb la plantació d’arbrat i la reforma de les voreres per donar més preferència als vianants, i ajudar també a impulsar els comerços.

Per acabar, el regidor incidia en què l’aprovació per sol·licitar l’ajuda del fons Next Generation per a desenvolupar el projecte de rehabilitació de l’avinguda de la Llibertat compta amb el suport de totes les formacions polítiques a l’Ajuntament, llevat del Partit Popular que es va abstenir.