Inici BENICARLÓ CORONAVIRUS: les notícies més vistes de l’any

CORONAVIRUS: les notícies més vistes de l’any

912

Aquest 1 de gener de 2021 us oferim un reportatge ESPECIAL amb les notícies més vistes a la nostra web l’any 2020

Com ja és tradició, cada 1 de gener us oferim un reportatge especial amb un llistat de les notícies més vistes l’any passat a la nostra web 7diesactualitat.com, amb el meu breu comentari, ja que alguns temes inclús han tingut el seu propi especial dedicat. Les estadístiques manen i sou VATROS, LECTORS qui heu confeccionat, amb la vostra audiència, aquesta llista. Segons la meua opinió com a editor/director (i sempre dins del meu criteri personal) falten notícies i temes que jo considero també molt importants, i que el temps ficarà al lloc que li correspon i a més us recordem que algunes notícies ha aparegut sols a la revista en paper i no on-line i altres han estat ampliades allí. Ja sabeu que podeu trobar la revista 7dies al vostre quiosc o estanc i teniu els números antics gratuïtament a la notra hemeroteca https://issuu.com/7dies

Per desgràcia i com també és habitual, hem crida l’atenció respecte a aquest llistat, que les notícies solen ser en la seua majoria negatives i hi ha un tema que ho absorbeix tot el 2020: el coronavirus, pel que hem hagut de partir el rànquing en dos blocs: relacionades directament en coronavirus i no relacionades directament, que publicarem més endavant.

Des de 7dies us agraïm a vatros, lectors, que continueu en l’esperit lliure, crític i independent de 7dies i participeu igual que jo, l’editor, comentant les notícies, bé per les xarxes socials, bé amb els articles d’opinió o cartes al director que podeu enviar a les revistes: setdiesbenicarlo@gmail.com (Benicarló) o editorialantinea@gmail.com (Vinaròs).

Seguidament us oferim les notícies més vistes sense cap ordre ni rànquing, ja que algunes han sigut ‘top’ per xarxes socials i altres per entrades directes (mitjançant google), així que realment sobren dades des de moltes fonts i és molt difícil triar un criteri comú. És també curiós el ‘top’ de visites a la nostra web: febrer (carnaval), març (esclat de la Covid-19 i confinament) i juliol (rebrots). El que us podem assegurar és que totes han sigut les més llegides i –lo millor de tot- comentades del 2020 a la nostra web.

Gràcies de nou i que tingueu un feliç i pròsper 2021.

Pablo Castell, editor

‘TOP’ NOTÍCIES RELACIONADES AMB EL CORONAVIRUS

Arranca el Coronavirus amb la primera defunció a l’Hospital Comarcal – 25/03/2020

La Covid-19 ja estava ací, però fins al primer mort pareix que no ens ho creiem. A finals de març, Conselleria reconeixia la primera defunció oficial a la nostra àrea de salut per coronavirus i confirmava la infecció de dos sanitaris. A causa de la falta de dades oficials, extraoficialment des de 7dies ens enteràvem que de 4 infectats s’havia passat a 10 i una defunció en uns dies. El secretisme oficial, les fake news, i els memes sols feien que empitjorar el temor general que creixia en la població.

Un paràgraf del nostre article va ser profètic per al que hauria de venir els mesos següents: Especialistes opinen que la situació al nord de Castelló no és tan complicada com en altres províncies, encara que s’espera un fort repunt del nombre d’infectats, per la pujada a Catalunya, a la província de València, i els casos asimptomàtics i els no diagnosticats.

10 casos de coronavirus i una defunció a l’Hospital Comarcal i arribada de material sanitari

El centre de Salut de Benicarló demana col·laboració ciutadana – 21/03/2020

La crida de Sanitaris del Centre de Salut de Benicarló, que demanaven la col·laboració dels ciutadans per a fer material de protecció, va tenir un fort impacte a la població, repercutint en futures mostres de solidaritat de diverses associacions i particulars que van aportar gratuïtament mascaretes de tela o pantalles 3D (per exemple Mascaretes del Maestrat, o Maestrat 3D Makers, vore també https://7diesactualitat.com/mascaretes-del-maestrat-mascares-caseres-i-primers-2-infectats-de-coronavirus-a-lhospital-de-vinaros/) .

El centre de Salut de Benicarló demana col·laboració ciutadana

Informació oficial sobre el rebrot a Peníscola: 11 casos – 17/07/2020

A Peníscola s’ha declarat un nou brot amb 11 casos (3 de Saragossa, 2 de Madrid i 6 de Terol). El brot que s’havia assignat a Peníscola amb 3 positius s’ha comprovat que correspon a una família de Càlig.

L’arribada de turistes que “fugien” de Madrid, Aragó, País Vasc, i altres àrees més contaminades, feia perillar la baixa incidència de casos de la nostra zona, com es va repetir més endavant amb l’arribada de catalans. La solució va ser el progressiu tancament perimetral que s’ha anat fent després dels brots, quan el mal ja estaba fet.

Com és habitual, l’ésser humà és impredictible a voltes, molt estúpid.

Informació oficial sobre el rebrot a Peníscola: 11 casos

Es tripliquen els casos de Coronavirus al Departament de Salut de Vinaròs (primera actualització setmanal)- 22/07/2020

La novetat de comptar amb dades oficials i estadístiques, ens va servir per a comparar-les i des de 7dies, elaborar l’actualització setmanal, en una sèrie d’articles (aquest el primer) que van ser els més vistos tant de la web com la revista en paper, i on podíem veure l’evolució de la pandèmia al nostre departament de Salut. Cal destacar les dades d’aquest primer:

En data de 22 de juliol, respecte a la setmana passada, augmenten en 21 els casos positius al Departament de Salut de Vinaròs respecte fa una setmana, quan va haver-hi un increment de 7: passen d’un total d’infectats de 172 a 193, amb 21 nous casos:
Vinaròs: de 2 passen a 4 nous
Benicarló
: de 1 passen a 3 nous
Peníscola
: de 2 passen a 12 nous

A la nostra data actual les xifres passades pareixen una broma de mal gust, amb més de 1.100 infectats a Benicarló, quasi 1.000 a Vinaròs i un total de 3.120 a tota l’àrea.

Es tripliquen els nous casos de Coronavirus al Departament de Vinaròs (Actualització Comunitat Valenciana)

Primer positiu por COVID-19 d’un pacient del Centre de Diàlisi de Vinaròs – 30/03/2020

APFERCOM NORD CASTELLÓ ho va comunicar en una nota de premsa, així com les seues reivindicacions, front a la vulnerabilitat dels pacients:

Lamentablemente, a pesar de todas las precauciones y medidas de seguridad tomadas por la empresa Diaverum y los servicios de transporte, ya se ha producido el primer positivo de un paciente del Centro de Diálisis de Vinaròs.

Primer positivo por COVID-19 de un paciente del Centro de Diálisis de Vinaròs.

Reobertura de la discoteca EBANO amb un comunicat de premsa – 05/08/2020

Desde la “DISCOTECA EBANO” de Peñíscola queremos informarles que a partir del día 5 de Agosto de 2020, se procederá a la reapertura de sus instalaciones en sus horarios habituales.

Durante el tiempo que nuestras instalaciones han estado cerradas, ha sido por velar por la salud tanto de nuestros trabajadores como nuestros clientes, y no por ninguna resolución de la Administración que nos hubiere impuesto la clausura del establecimiento.

Asimismo, desde la Dirección de la “DISCOTECA EBANO” hemos estado en contacto a diario con las autoridades sanitarias con el fin de que se cumplan la totalidad de las normativa vigente sobre el COVID-19, y entre otras actuaciones, a todo nuestro personal se le han realizado tantas pruebas han sido necesarias, dando en la pruebas PCR resultado NEGATIVO todo aquel personal que va a trabajar en nuestras instalaciones, siendo local seguro de COVID-19.

Hi ha hagut molts brots de la Covid-19 a molts locals, tant comercials com d’oci, però aquest encetava la polèmica sobre les normes, la seguretat i la irresponsabilitat de la població, provocant un continu canvi de normes de les autoritats, que encara ara existeix, i -perquè no dir-ho- confusió entre la població, trobant-mos en gent totalment atemorida i altres que fan “el que els dóna la gana

Reapertura de la discoteca Ébano de Peñíscola con un comunicado de prensa

Fins aquí, el nostre rànquing. Podeu trobar més notícies usant el buscador de la nostra web, i visitar les revistes anteriors en la nostra hemeroteca gratuïta en https://issuu.com/7dies. També trobareu totes les setmanes la revista 7dies, al vostre quiosc o estanc per estar informats setmalment.

No us perdeu el proper rànquing de 2020 amb altres notícies a banda del coronavirus.

Article anteriorQuina és la pregunta que més hem fet a Google?
Article següentBons propòsits per a l’any nou