Inici BENICARLÓ Benicarló inicia una campanya per frenar l’abandonament de residus voluminosos

Benicarló inicia una campanya per frenar l’abandonament de residus voluminosos

93

Les tasques extra de recollida de voluminosos costen a l’Ajuntament 100.000 euros anuals i són objecte de sanció, que poden arribar fins als 3.000 euros. Un 67% dels voluminosos es recullen sense avís previ

El regidor de Medi Ambient, Borja Castell, i el cap de serveis de l’empresa FCC, Gerardo Branchadell, han presentat avui la nova campanya de conscienciació ciutadana per evitar l’abandonament de voluminosos als carrers de Benicarló, una pràctica que suposa importants pèrdues econòmiques per a l’Ajuntament i que genera problemes de convivència i mediambientals.

El regidor ha remarcat que «l’abandonament de trastos a la via pública costa a l’Ajuntament més de 100.000 euros extra anuals que ixen de la butxaca de tots els benicarlandos». «Des d’octubre fins a febrer —ha dit el regidor— hem comptabilitzat fins a quinze punts negres d’acumulació de voluminosos i s’han realitzat més de 60 denúncies per part de la Policia Local».

Castell ha subratllat que «el fet d’abandonar trastos a la via pública és objecte de sanció, que pot arribar fins als 3.000 euros», i ha recordat que «Benicarló disposa d’un servei de recollida totalment gratuït per a la ciutadania que funciona sis dies a la setmana».

El cap de serveis de FCC, Gerardo Branchadell, ha detallat que «dels 5.800 serveis que hem realitzat durant tot el 2023 de recollida de voluminosos, el 67% han sigut sense avís previ, la qual cosa ens dificulta molt la coordinació del nostre treball i, a més, suposa un problema de salubritat i de seguretat, ja que els trastos es queden al carrer fins que podem anar a recollir-los».

Tant el regidor com el representant de l’empresa concessionària han conclòs en que «és qüestió de tots i totes millorar la imatge de Benicarló». «Tenim el dret i l’obligació de millorar la imatge de la nostra ciutat, per fer d’ella un espai més net, més sostenible i més segur».