Inici BENICARLÓ Benicarló recull més de 72 tones de matèria orgànica durant el primer...

Benicarló recull més de 72 tones de matèria orgànica durant el primer mes

147

Les xifres evidencien l’excel·lent acollida dels nous contenidors marrons. Si es mantenen les xifres, al final de l’any es compliran amb escreix els objectius fixats de recollida de matèria orgànica

Durant el primer mes de presència dels contenidors de recollida orgànica als carrers de Benicarló (del 10 de gener al 9 de febrer), s’han recollit un total de 72.940 quilos de bioresidus. Durant els primers 15 dies de servei, es van recollir una mitjana de 1.657 quilos cada dia, mentre que els últims 15 dies es van registrar 3.057 quilos per dia, una xifra que mostra el creixement exponencial que ha experimentat la recollida d’orgànica en només un mes.

Així ho ha reconegut el regidor de Medi Ambient, Vicent Gimeno, que ha destacat que «tot i que encara és prompte per a fer valoracions definitives, és important assenyalar la bona acollida que ha tingut el reciclatge de matèria orgànica entre la població de Benicarló». Gimeno ha remarcat que «si seguim amb aquesta tendència, al final de l’any complirem més que de sobra l’objectiu global de recollida de 1.200 tones de matèria orgànica que tenim fixat»

Cal afegir que dins d’aquesta xifra de 1.200 tones de matèria orgànica marcades per a aquest 2023, també s’inclouen els bioresidus procedents de la recollida de grans productors (establiments d’alimentació, hotelers i de restauració), que l’any 2022 han generat 506.280 quilos de matèria orgànica.