Inici BENICARLÓ Benicarló intensifica les actuacions contra els abocaments il·legals

Benicarló intensifica les actuacions contra els abocaments il·legals

164

La despesa que ha hagut d’assumir l’Ajuntament des del mes de gener supera els 100.000 euros pel treball extra que ha hagut de fer l’empresa concessionària FCC

Benicarló s’enfronta al problema recurrent que són les deixalles il·legals. La Regidoria de Medi Ambient i la Policia Local col·laboren de forma coordinada per a cuidar el patrimoni natural fent campanyes de sensibilització i educació ambiental per a demostrar que aquests actes i comportaments són nocius per a la ciutat. El regidor de Medi Ambient, Borja Castell, assegura que «evitar llançar residus de manera inapropiada i utilitzar els punts de recollida de residus és un pas crucial en aquesta lluita». Una lluita que, només des del mes de gener, ja representa una despesa de més de 100.000 euros extra per a les arques municipals.

«L’impacte negatiu que tenen els abocaments il·legals als carrers de Benicarló —assegura Castell— és cada dia més preocupant». En aquesta última campanya s’han tramitat set denuncies greus, que van des dels 750 fins als 1 500 euros. «És important que la ciutadania siga sabedora que aquest tipus de comportaments, a banda del seu impacte ambiental, poden ser sancionats amb multes de fins a 3.000 euros», ha afegit el regidor.

Per altra banda, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, ha demanat la col·laboració ciutadana «per a identificar la gent que fa aquests abocaments, tant en el casc urbà com a les vies pecuàries, camins rurals i finques privades on s’aboquen restes d’obra en qualsevol lloc».

Cheto ha anunciat que actualment està en tramitació la instal·lació de càmeres de trànsit en diferents zones de la ciutat que ajudaran a identificar les persones que en fa un mal ús.

Des de la Regidoria i la Policia insisteixen a la ciutadania que telefone al 964 46 12 53 per tal que l’empresa concessionària puga retirar de forma efectiva els trastos.