Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs aprova el nou pressupost municipal

L’Ajuntament de Vinaròs aprova el nou pressupost municipal

106

Els comptes seleven fins als 43,7 milions d’euros on destaquen les partides per a la millora de les instal·lacions esportives i culturals, a més lincrement de la inversió en matèria social

LAjuntament va aprovar ahir al vespre en ple extraordinari el nou pressupost municipal per al 2024 amb la xifra de 43,7 milions deuros, un increment de l’11,5% en relació als últims comptes del 2022. Laprovació es va fer amb els vots a favor del Partit Popular, Partit de Vinaròs Independent i VOX, mentre que el Partit Socialista i Compromís es van abstenir.

Durant la sessió plenària es van repassar les principals inversions previstes dintre del nou pressupost municipal, indicant que per part de lequip de govern amb els tècnics municipals es va treballar de forma intensa per a poder confeccionar els nous comptes en menys de dos mesos.

Pel que fa als principals punts es fa una important aposta per la Costa Nord, Costa Sud i Ermita amb la creació duna Regidoria pròpia amb pressupost per a millorar els serveis, especialment amb l’adequació de la pavimentació dels carrers, que comptarà amb una inversió de 328.000, així com la millora de lenllumenat públic, en aquest cas amb una partida de 50.000€ per fer la instal·lació de fanals solars.

Daltra banda, el nou pressupost municipal també fa una clara millora dels Serveis Socials amb l’augment de les subvencions per a les associacions, la creació de programes formatius, tant per a professionals com per a cuidadors familiars, així com la posada en marxa de lOficina dHabitatge Social.

En relació a les infraestructures municipals les principals iniciatives són la redacció de projectes per fer la rehabilitació de la plaça de Primer de Maig, construir un nou poliesportiu municipal i crear un nou auditori, a més d’iniciar el projecte per al nou Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat. D’altra banda, també es preveu fer lobertura del PAI de la Torre Ballester per millorar la mobilitat urbana al centre de la localitat. Projectes importants per al desenvolupament social, econòmic, esportiu i cultural de Vinaròs amb lobjectiu que es puguen executar durant aquesta legislatura.

Una altra de les novetats és la creació de la Regidoria de Família, Infància i Joventut que comptarà amb un pressupost de 55.000€. En aquest sentit, es crearan polítiques adreçades a facilitar la conciliació familiar, promoure els drets de la infància i fomentar la participació activa dels joves, així com oferir formació per millorar la seua ocupabilitat.

El nou pressupost municipal, que serà el full de ruta a seguir per al desenvolupament de Vinaròs.