Inici ALTRES NOTICIES WhatsApp no vol fake news sobre el coronavirus

WhatsApp no vol fake news sobre el coronavirus

206

Per Tecnonews / AMIC – foto original de Rawpixel (Unsplash)

Diu Iñaki Gabilondo que en les grans inundacions el primer que escasseja, per contradictori que sembli, és l’aigua. En les nostres societats que sovint s’inunden informativament parlant perquè els canals de comunicació han augmentat en els últims anys de manera exponencial, el primer que escasseja és la informació en detriment de les fake news.

Quantes mentides poden haver arribat als nostres telèfons aquests dies? Quanta desinformació corre aquestes setmanes en els mitjans de comunicació? La resposta és molta.

Malgrat que la responsabilitat de la difusió de les anomenades fake news es deu a la persona que crea aquesta notícia falsa, en aquest tema la paraula de les grans empreses de comunicació online és decisiva. Per això hem de celebrar que en aquest moment WhatsApp hagi pres la decisió de perseguir la desinformació limitant el nombre de vegades que un mateix usuari pot reenviar un missatge. Ja fa un temps l’app propietat de Facebook va restringir a 20 vegades les ocasions que un mateix missatge podia enviar-se alhora. Ara, amb el context actual, WhatsApp ha decidit que un mateix missatge solament podrà ser enviat una vegada per xat o per grup.

Aquesta decisió s’alia amb la ja preexistent que determina amb una doble fletxa quan un missatge no prové del destinatari que l’ha enviat.

Malgrat la bona intenció, es tracta de mesures molt tímides que per desgràcia no aconseguiran acabar amb la desinformació.

Article anteriorVinaròs també reforça el control policial per evitar entrada de turistes
Article següentBenicarló es queda sense un altre acte tradicional Sant Gregori 2020 no es celebrarà