Inici BENICARLÓ La 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions supera els 1.400 inscrits

La 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions supera els 1.400 inscrits

320

 Els estudiants poden continuar registrant-se al certamen literari a través del web www.amicficcions.cat fins al 30 de gener de 2024

La setzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha superat els 1.400 participants procedents de 136 centres educatius, dels quals 937 són de Catalunya, 300 estudiants són del País Valencià, 162 alumnes són de les Illes Balears i 14 participants són d’Aragó. Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 2 d’octubre, i continuen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 30 de gener de 2024 a través del web www.amicficcions.cat. A la passada edició van participar més de 5.340 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Aragó i Andorra.

Guanyadors del 2023 a la Comunitat Valenciana, amb alumnes de Vinaròs i Benicarló guardonats amb el primer i segon premi del concurs d’AMIC-Ficcions 2023 de la provincia de Castellòv

El funcionament
El concurs es desenvolupa a través del web www.amicficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interès. AMIC-Ficcions proposa cinc inicis extrets de les següents obres publicades: La bruixa blanca de Shelby Mahurin, La cosina gran de Laura Gost, Guilleries de Ferran Garcia, La connexió maltesa de Jordi Sierra i Fabra i El fill del senescal d’Egipte (autor anònim). A partir d’aquests fragments, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones.

El jurat i els premis
La pujada del primer capítol començarà el 8 de gener de 2024 i el concurs acabarà el 20 de març de 2024, data límit per entregar el tercer i últim capítol. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.
L’organització del concurs premiarà les millors històries de cada territori. Els premis de l’edició d’enguany són: iPhones, PlayStations, iPads, llibres electrònics, rellotges intel·ligents i auriculars sense fils. També es premiaran als docents més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor/a més motivador/a de cada territori, el qual serà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes trenta publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals.
L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Per a més informació
Web del concurs: www.amicficcions.cat
Email: ficcions@amic.media – Telèfon: 934 527 371