Inici BENICARLÓ Vacunació infantil i noves places docents: el Consell valora amb ‘normalitat’ la...

Vacunació infantil i noves places docents: el Consell valora amb ‘normalitat’ la tornada a les aules:

445

• El Consell destaca la normalitat en el retorn a les aules després de les vacances de Nadal
• El president de la Generalitat s’ha reunit amb el conseller d’Educació i amb la consellera de Sanitat Universal per a avaluar la volta a l’activitat lectiva
• Educació ja ha convocat l’adjudicació de places per a cobrir les baixes de personal docent registrades després de les vacances
• Sanitat reprén la vacunació infantil del grup de 5 a 8 anys

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha mantingut una reunió amb el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a avaluar el retorn a les aules després de les vacances de Nadal.

En el transcurs de la reunió, s’ha constatat que la volta a l’activitat lectiva s’ha produït amb normalitat i s’ha anunciat que la Conselleria d’Educació ja ha inclòs les baixes comunicades per COVID-19 en la llista d’adjudicacions per a substitucions que publica cada dilluns perquè aquestes places estiguen cobertes aquest dimarts.

En concret, després de la represa de les classes s’ha registrat un 0,6% de docents en situació d’incapacitat temporal per COVID-19, la qual cosa no ha afectat el normal desenvolupament de l’activitat educativa.

Així mateix, cal recordar que el 77,8% del personal dels centres educatius de la Comunitat Valenciana ja ha rebut la dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus. Les persones pendents tindran noves oportunitats de rebre la dosi de record, ja que els departaments continuaran citant a les persones que tenen indicada aquesta dosi.

Respecte de la vacunació infantil, també s’ha recordat que 107.000 alumnes i alumnes menors de 12 anys ja estan vacunats, i s’ha assenyalat que es reprendrà aquesta setmana la immunització de l’alumnat de 5 a 8 anys, per a això ja s’ha remés a les famílies l’autorització amb la finalitat de procedir a la vacunació d’aquest grup de població.

En concret, les direccions dels centres educatius han comunicat 508 baixes de professorat per COVID-19. Per tant, dels prop de 78.000 docents, el 99,4% s’han incorporat al seu lloc de treball i el funcionament dels centres educatius ha arrancat amb normalitat.

Les direccions dels centres educatius de les comarques d’Alacant han comunicat 145 baixes per COVID-19 i, per tant, s’ha incorporat al seu lloc de treball el 99,5% del professorat; en les de Castelló les direccions dels centres educatius han comunicat 41 baixes i, per tant, s’ha incorporat el 99,6% del professorat; i en les de València les direccions dels centres educatius han notificat 322 baixes i s’ha incorporat al seu lloc de treball el 99,2% del personal docent.

Cal recordar, a més, que la Conselleria realitza tres processos d’adjudicacions de vacants per a substitucions cada setmana i que, d’aquesta manera, s’assegura el bon funcionament i la cobertura de les baixes de professorat.