Inici BENICARLÓ Flexibilització de les normes per a celebrar les festes

Flexibilització de les normes per a celebrar les festes

317

Ximo Puig anuncia una flexibilització de les normes per a celebrar les festes amb la ‘màxima seguretat’ i la ‘màxima normalitat’ possibles

Fotos: Generalitat / arxiu 7dies

– La Generalitat fixa com a obligatòria la mascareta en les ‘mascletaes’ i altres aglomeracions durant els actes festius que se celebren a la Comunitat Valenciana
– No s’exigirà l’ús de mascareta a les persones que participen en desfilades i ofrenes, però sí al públic assistent, amb l’excepció dels menors de 6 anys
– Les seus festeres assumiran la normativa específica d’hostaleria i restauració i les carpes hauran de tindre un màxim de dos laterals coberts perquè es consideren espais no tancats
– El president subratlla que, si continua la tendència actual de reducció de contagis, es produirà una “rebaixa substancial de les restriccions vigents”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una flexibilització de les normes i recomanacions que s’han establit per a la celebració de festes populars a la Comunitat Valenciana i que té com a objectiu fer compatible la “màxima seguretat sanitària” amb la “màxima normalitat” en el desenvolupament dels actes que es programen.

Així ho ha explicat el president en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, acompanyat de la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, per a explicar el marc general de normes i recomanacions que ha acordat la Generalitat per a aquestes celebracions populars.

Ximo Puig ha anunciat en aquest sentit que, en concordança amb la normativa estatal, es fixa com a obligatòria la mascareta en les ‘mascletaes’ i altres aglomeracions en les quals no siga possible garantir la distància de seguretat durant els actes festius que se celebren a la Comunitat Valenciana.

Com ha explicat, amb la voluntat de flexibilitzar el marc general de mesures de seguretat sanitària, no s’exigirà l’ús de la mascareta en actes ordenats en què es puga mantindre la distància i, per tant, se n’eximirà l’ús a les persones que participen en desfilades i ofrenes, però sí que s’exigirà al públic assistent, amb l’excepció de les persones menors de 6 anys.

D’altra banda, les seus festeres assumiran la normativa específica d’hostaleria i restauració i les carpes hauran de tindre un màxim de dos laterals coberts perquè es consideren espais no tancats.

El president ha indicat que aquestes normes i recomanacions pretenen possibilitar que les festes es puguen celebrar “amb la màxima seguretat possible”. Es pretén, així, garantir unes festes de les Falles i de la Magdalena “segures” i amb la “màxima normalitat”, però tenint en compte que la pandèmia “continua entre nosaltres i que cal ser prudents”.

Reducció de restriccions

El president ha precisat, d’altra banda, que la setmana que ve es farà una actualització de les mesures que conté la resolució actual de la Conselleria de Sanitat, de 8 d’octubre de 2021, sobre mesures de salut pública, i ha subratllat que, si continua la tendència actual de reducció de contagis, la voluntat és que es produïsca una “rebaixa substancial de les restriccions vigents”.

D’acord amb les normes i recomanacions acordades per a les festes populars, com a norma general, s’estableix, per tant, l’ús obligatori de mascareta en els casos d’aglomeracions, i, a més, se’n recomana l’ús continuat quan les circumstàncies ho aconsellen.

En les desfilades, ofrenes i cavalcades (i també en les entrades, dianes i actes d’arcabusseria de Moros i Cristians), no s’exigirà l’ús de la mascareta per a les persones que hi participen, però sí que serà obligatòria per al públic que hi puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys. En les cercaviles, la mascareta serà obligatòria per als participants i el públic, a excepció de les persones menors de 6 anys.


Quant a les activitats habituals de les seus festeres, aquestes es desenvoluparan i s’aplicaran les mesures de seguretat relatives a l’ús de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat i la ventilació correcta dels locals.
Les seus festeres de tipus C aplicaran les mesures addicionals que estableix la normativa i que corresponen a l’activitat per a la qual estan autoritzades. Si es duen a terme activitats anàlogues a les d’hostaleria i restauració, s’haurà de complir amb la normativa sanitària vigent.

Els dinars, esmorzars i sopars tindran lloc preferentment a l’aire lliure, mitjançant la instal·lació de carpes amb un màxim de dos laterals o en carrers delimitats amb la concessió prèvia d’un permís municipal. En tot cas, assumiran la normativa específica d’hostaleria i restauració en el moment que tinguen lloc.

A més, es recomana que cada comissió festera compte amb la figura del coordinador o la coordinadora COVID i que les activitats es facen a l’aire lliure en espais delimitats.