Inici PREMSA VALENCIANA Suspensió oficial de les Festes de Vinaròs junt amb la Festa del Llagostí

Suspensió oficial de les Festes de Vinaròs junt amb la Festa del Llagostí

709

Suspensió oficial de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere junt amb la Festa del Llagostí

La partida pressupostària de 134.000 euros es destinara a pal·liar la crisi econòmica i social del Coronavirus

Les dames i cavallers mantindran el seu càrrec

Redacció / Fotos: Aparicio

L’alcalde ja havia declarat la possibilitat al programa “La Nostra Gent” de Canal 56 i el dilluns 27 s’aprovava en junta de portaveus. Dimarts 28 al matí, en roda de premsa telemàtica, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, junt amb el regidor de Projecció Festiva, Marc Albella, han anunciat oficialment la suspensió de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere que havien de celebrar-se a la fi del mes de juny. Alsina ha agraït el treball, suport i aportacions de la junta de portaveus, que ha votat per unanimitat amb tots els grups municipals.

L’alcalde ha explicat les tres possibilitats que hi havia: Una era celebrar les festes amb normalitat, la qual cosa era inviable donada la situació actual, una altra possibilitat, fer-ho amb restriccions d’aforament, la qual cosa resultava també molt complicat per a actes que són crucials en les festes, i l’última possibilitat, l’ajornament, també finalment descartat a l’ésser el calendari actual insegur i no poder realitzar cap planificació.

El primer tinent d’alcalde i regidor Marc Albella, va destacar que és una decisió difícil i poc popular, però obligada a causa de la crisi derivada del Covid 19. L’Ajuntament només tenia licitat i adjudicat -encara que no signat- fins hui el servei de la traca i el piromusical. La resta de licitacions han sigut paralitzades. Això permetrà que l’equip de govern puga acordar pròximament juntament amb la resta de grups del consistori a quines qüestions per a pal·liar la crisi econòmica derivada del coronavirus es dedicaran els 134.000 euros que l’Ajuntament tenia previst invertir en aquestes festes. A partir de la setmana vinent es va constituir una taula de treball per a prendre decisions conjuntes en aquest sentit entre tots els grups municipals. A partir d’ara es comunicarà la decisió de la suspensió al Consell de Festes perquè la ratifique.

Les dames i cavallers mantindran el seu càrrec

Dames i cavallers que enguany havien de ser els representants festius de les seues entitats, gimnasos, etc. tindran assegurada la seua plaça per a l’any vinent, mentre la cort d’honor actual es manté en vigor fins a la seua successió en la pròxima edició. En conseqüència també anul·la en concurs del cartell anunciador del 2020. La Festa local assignada per al 29 de juny, Sant Pere, es mantindrà com a festa local.

Som una ciutat que vivim per a la festa, però també sabem que en moments difícils cal destinar més recursos a les persones que més ho necessiten. Són moments extraordinaris que requereixen mesures extraordinàries, i malgrat la tristesa que dóna comunicar la suspensió de les nostres festes, cal pensar que això és només una pedra en el camí i si d’alguna cosa sabem els vinarossencs, és alçar-nos de les dificultats i aprendre de la situació per a tornar a estar “En peu de Festa”, va finalitzar Albella.

Festa del llagostí i concurs de cuina aplicada al llagostí

La Festa del Llagostí, que l’Ajuntament havia renovat i canviat de dates tampoc se celebrarà, igual que el concurs de cuina aplicada al llagostí, que se celebrava al setembre. Respecte a aquest tema, Albella va explicar que s’ha contactat amb restaurants que han participat en anteriors edicions i des del departament de turisme s’ha pres aquesta decisió. Això comportarà una nova reestructuració del pressupost que s’havia destinat a aquestes celebracions, encara que part d’aquesta inversió, segons va avançar, es destinarà a una nova campanya turística aprofitant que Vinaròs no és una destinació massificada i té 12 km de costa.

Article anteriorJugant a jocs de taula des de casa en el Maestrat
Article següentCàlig repetirá càrrecs de les Festes Patronals al 2020