Inici ALTRES NOTICIES Jugant a jocs de taula des de casa en el Maestrat

Jugant a jocs de taula des de casa en el Maestrat

603

Muntar una associació de jocs de rol i de taula del Maestrat va ser per a nosaltres un somni fet realitat i just quan ja teníem els papers i omplíem el local..zas! coronavirus! …s’havia de transformar el somni en malson?

Pablo Castell, president de l’Associació Maestrazgos y Mazmorras

Com tothom, ens hem anat improvisant i adaptant-nos per a i seguir amb els nostres hobbies d’estratègia i fantasia, i la veritat és que la gimnàstica mental funciona: el temps ens passa volant i el confinament es fa més suportable. No obstant això, l’altre dia em vaig adonar que potser no tothom té els mateixos recursos o experiència que nosaltres, i s’estan perdent tot un món fantàstic, així que hem decidit compartir algunes idees perquè tingueu una guia que com jugar des de la vostra casa a tota classe de jocs i potser algun dia, quan és tot açò s’acabe, vulgueu apuntar-vos a l’associació: sereu benvinguts!


Ja les primeres setmanes l’actor Henry Cavil (Superman, The witcher) va fer cremar les xarxes, però no sols pel seu escultural físic, sinó per les petites escultures que estava pintant: figuretes de fantasia de Warhammer. I és que alguns dels nostres socis ja estan preparant el seu “exèrcit” i diorames per a continuar jugant quan això acabe.

Per als quals vulguen començar ja, hi ha molts jocs en els quals es pot jugar de manera solitària com és el Gloomhaven (explorar una masmorra) considerat un dels millors. Un altre solitari és el joc de cartes del Senyor dels Anells. No poden faltar els cooperatius i familiars com és l’agrícola o competitiu com el Catán(al qual anomenen el Monopoly dels Milennials): els piques estan assegurats. Més avançat és el Terraforming Mars, sobre fer el planeta Mart habitable. Molts d’aquests jocs (per exemple aquest últim) es poden jugar amb la tauleta o mòbil si no els tens físicament.

I ja pujant de dificultat, tenim els simuladors de jocs de rol, entre ells destaca el roll20, on podeu veure imatges d’una aventura del Senyor dels Anells que estem jugant amb 5 jugadors i un Màster o una partida de ‘Bàrbars de Lemuria‘ a través de Discord. La comunicació dels jugadors es pot fer per WhatsApp o si sou molts, per Skype.

Ja per a finalitzar, l’experiència definitiva és el Tabletop Simulator. Amb aquest programa i un equip de realitat virtual podem submergir-nos enterament en una partida com si estiguérem dins, des del parxís fins al complex Twilight Struggle (recrea enfrontament durant la guerra freda d’USA vs. URSS) per dos jugadors.


Estic segur que m’he deixat molts jocs i maneres de jugar-los, i a més molta gent em dirà que no tinc ni idea. És cert: per això us anime que indagueu, exploreu, us informeu i qualsevol dubte el podeu enviar a l’associació a través del nostre correu maestrazgosymazmorras@gmail.com i segur que us respondrem: gràcies a tots i que la imaginació ens faça lliures.

Article anteriorXaro Miralles, alcaldessa de Benicarló valora els 40 dies de confinament
Article següentSuspensió oficial de les Festes de Vinaròs junt amb la Festa del Llagostí