Inici VINARÒS L’alcalde Alsina es reuneix amb el president Ximo Puig al Palau de...

L’alcalde Alsina es reuneix amb el president Ximo Puig al Palau de la Generalitat

479
La trobada va servir per traslladar les principals reivindicacions en matèria de Sanitat i Educació

Aquesta mateixa setmana l’alcalde Guillem Alsina, amb el regidor d’Urbanisme, José Chaler i el primer tinent alcalde i regidor de Relacions Institucionals, Marc Albella, s’han reunit a València amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. La trobada sobretot va servir per traslladar les principals reivindicacions del municipi, a més de conéixer l’estat dels projectes que s’han de desenvolupar a Vinaròs, com el segon Centre de Salut i el Pla Edificant.

Alsina ha destacat que la reunió va ser molt cordial amb el president Puig, que en tot moment, va atendre les demandes que es van traslladar. En aquest sentit, assenyalava que sobretot es va parlar de Sanitat per saber en quin estat es troba el segon Centre de Salut, així mateix, també es va reivindicar la posada en marxa d’un centre de diàlisi a l’Hospital Comarcal. En el primer cas cal destacar que l’Ajuntament ja ha urbanitzat els terrenys per cedir-los a la Generalitat perquè inicie la redacció del projecte, mentre que en el segon, Puig va assegurar que es farà tot el possible per millorar l’atenció als malalts renals de la comarca. El president Puig també va atendre les demandes del segellament de l’abocador, una reivindicació històrica del municipi. Segons va assegurar els tècnics autonòmics treballen en totes les tramitacions pertinents per tal de donar una solució i poder executar les feines el més prompte possible. D’altra banda, també es va parlar del Pla Edificant per a la reforma de l’institut José Vilaplana i la construcció del col·legi Jaume I, Alsina comentava que “el president Puig ha assegurat que els dos projectes es desenvoluparan a Vinaròs tal com està previst per eliminar de forma definitiva els barracons i oferir uns centres educatius de qualitat als alumnes”.

Durant la trobada també es va parlar de l’excés de passatgers que registren els trens regionals entre Vinaròs i Castelló els caps de setmana. En aquest cas, el president Puig es va comprometre a parlar directament amb Renfe per a millorar el servei ferroviari i evitar les molèsties que pateixen els estudiants quan agafen el tren per tornar cap a la universitat.

Per acabar, l’alcalde Guillem va fer entrega al president Puig d’una reproducció de la Carta Pobla en motiu del 778 aniversari de la ciutat. Un petit obsequi que va rebre amb molta satisfacció i va desitjar que Vinaròs continue complint molts més anys, sempre mirant cap al futur.