Inici COMARQUES ALT MAESTRAT Fira Medieval de sant Mateu: conferència de Pilar Bellés sobre el seu...

Fira Medieval de sant Mateu: conferència de Pilar Bellés sobre el seu llibre “sant Mateu Terra de Càtars”

387

En el marc de la Fira Medieval de sant Mateu conferència de Pilar Bellés sobre el seu llibre “sant Mateu Terra de Càtars”

Enguany la fira medieval de Sant Mateu ha superat totes les expectatives després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. Hi han abundat els actes culturals organitzats per l’Associació Camins del Maestrat, al voltant del tema dels càtars que han anat des de la mostra d’oficis tradicionals com esquilar ovelles o la fabricació artesana del fill fins a mostres culinàries, presentacions de llibres i conferències.

També l’escriptora Pilar Bellés va oferir la conferència “L’esplendor de Sant Mateu a l’edat mitjana amb les Ordres de l’Hospital, Montesa i Temple” basada en el seu darrer llibre publicat “Sant Mateu terra de càtars” amb la participació de les Asociaciones Antigues Ordres del Maestrat i Camins del Maestrat.

“Sant Mateu terra de càtars” (disponible en valencià i castellà) és un recorregut històric-poètic per la història de Sant Mateu, la història del catarisme (des dels seus inicis fins a la seva extinció), la història dels templers i de totes les ordres que hi va haver a Sant Mateu a l’edat mitjana. Tot això brodat amb poesia. Una lectura que no s’han de perdre!

CURRÍCULUM

Pilar Bellés Pitarch (1964). Aquesta escriptora i conferenciant de Sant Mateu (Castelló) comparteix la seva activitat literària amb la recerca en l’aprenentatge de llengües i l’activitat docent. És llicenciada en Filologia Anglesa i professora d’anglès i francès en Infantil i Primària, també té experiència en Educació d’Adults. A més, és una escriptora contemporània i compromesa amb la nostra societat.

Ha rebut reconeixements i premis en poesia i conte.  És una activa conferenciant arreu del territori espanyol i també a França.  Darrerament imparteix conferències “on line” per a diferents associacions de Mèxic, Argentina i Xile. També col·labora amb les seves conferències en fires de llibre internacionals.

Té publicacions en poesia, novel·la, conte, assaig, teatre i biografia. També compta amb investigacions sobre mètodes per aprendre anglès i algunes publicacions en llengües anglesa i francesa.

Dirigeix i coordina el programa de Ràdio Satelitevisión i Americavisión “Encuentros Literarios”.