Inici COMARQUES ALT MAESTRAT El Molí de l’Oli de Cervera del Maestre celebra les seues primeres...

El Molí de l’Oli de Cervera del Maestre celebra les seues primeres jornades el proper 11 de desembre de 2021.

373

 

El Centre d’Interpretació Molí de l’Oli prepara unes jornades molt especials per al pròxim 11 de desembre. En un context en plena campanya de l’oliva, es va a posar en marxa un complex que va funcionar des de principis del s.XVII fins als anys 20 del segle passat, és a dir, es va a tornar l’activitat al centre després de 100 anys de parèntesi. En una mostra única a tota la Comunitat Valenciana, els assistents podran veure com es premsava a l’antiga, seguint una tècnica preindustrial d’origen grecoromà. A través de cofins de corda, i usant la rèplica de la premsa de biga i lliura original, veurem com la massa d’oliva es comprimeix amb la pressió de l’artefacte exerceix fins a exprimir fins a l’última gota d’oli.

Per a complementar la jornada hi hauran una sèrie d’activitats al llarg del dia: comencem amb un esmorzar moliner a la Plaça Maestrat, on donem la benvinguda a la jornada per part de les autoritats, i seguidament ens desplacem al camp fins a una olivera monumental on, a la seua ombra, hi hauran una sèrie d’activitats diverses: mites, històries, xerrades, degustacions, tast d’olis… tot això amenitzat amb música de violí i piano, i organitzat per Explora Maestrat. Per la vesprada hi haurà una conferència a l’Ermita de Sant Sebastià sobre AOVE i salut, impartida per Dr. Francisco Lorenzo Tapia, metge expert en nutrició comunitària i president de l’Associació Olearum, Cultura y Patrimonio del Aceite, per a acabar amb l’activitat estrella, la premsada d’oli al Molí de l’Oli.

Contem amb l’inestimable ajuda dels membres de l’associació Olearum, Cultura y Patrimonio del Aceite, fundada a Málaga al 2007, una de les associacions entorn al món de l’oli més importants a nivell nacional i que organitzen activitats al llarg de tota la geografia espanyola.

 

Totes les activitats son gratuïtes, havent de reservar prèviament a l’Ajuntament de Cervera (964 498 001) o al Molí de l’Oli (964 865 515 / info@molicervera.org).

Article anteriorPresentació del llibre ‘Felix in Verso’ en Amposta
Article següentCas Castor: absolució dels acusats i l’empresa