Inici COMARQUES ALT MAESTRAT VIII Trobada de Dracs i Bèsties de Foc

VIII Trobada de Dracs i Bèsties de Foc

602

 

Des de Cervera del Maestre s’està preparant la VIII edició de la festa popular “Trobada de Dracs i Bèsties de Foc”. Les jornades tindran lloc el 2 y 3 de juliol de 2022.

 

Es tracta d’una celebració a l’estil correfocs, de tradició medieval i fortament arrelat al municipi, que combina el mercat artesà, l’ambientació medieval i diferents actuacions i degustacions amb la desfilada de dracs i dimonis que te lloc els dos dies a partir de les 20:00 hores per la vesprada. El resultat és un esdeveniment únic i diferenciador a tota la Comunitat Valenciana, en un escenari únic com és la vil·la medieval de Cervera del Maestre, i que té la seua cúspide en la encesa col·lectiva de totes les colles a la Plaça Maestrat, un espectacle ple de foc, llum i color.

La inauguració de les jornades es donarà el dissabte 2 de juliol a les 11:00h. Durant el dia s’ha preparat una programació amb actes diversos com diferents actuacions, exposicions i degustacions culinàries, tot combinat amb el mercat tradicional on es podran adquirir multitud de productes artesans de la zona. L’espectacle principal comença a les 20:30 hores amb la cercavila que s’inicia enfront de les piscines municipals i acaba a la Plaça Maestrat on, sobre les 21:30h, té lloc el gran espectacle amb l’encesa col·lectiva.

Aquest any contarem amb la participació del Drac de Santa Margarida (Riera de Gaià, Tarragona), el Bou de Tarragona, la Vibria de Tarragona i el Drac de la Faram de Cervera. També acompanyaran la Colla de Diables Voramar (Serrallo, Tarragona) i les bandes de música Unió Musical Santa Cecília de Cervera i Associació Musical Verge de l’Ermitana de Peníscola.

Així mateixa, durant les dos jornades el Centre d’Interpretació Molí de l’Oli estarà obert per a la seua visita i es podrà accedir també a l’Església de l’Assumpció i a la llotja medieval, així com al castell-fortalesa, ambientat per a l’ocasió i amb unes espectaculars vistes de tot l’entorn.

Els locals de restauració del municipi oferiran menús específics durant les jornades (Restaurant Casa Mati, Meson Celina, Terrassa Denis i Pub els Arcs). Es recomana reservar amb antelació.