Inici BENICARLÓ Cas Castor: absolució dels acusats i l’empresa

Cas Castor: absolució dels acusats i l’empresa

121

La sentència també pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem

Segons la sentència de l’Audiència Provincial, el tribunal no aprecia delicte contra el medi ambient i els recursos naturals i absol a Recaredo del Potro i José Luis Martínez Dalmau, expresident i exconseller delegat d’Escal UGS, l’empresa que va impulsar el magatzem de gas. La sentència que pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, també absol a l’empresa del delicte contra el medi ambient i els recursos naturals, amb risc per a la vida i integritat física de les persones, amb ocultació d’informació a l’administració i amb un greu risc de deterioració irreversible o catastròfica pel qual venien acusats, sense fer declaració sobre responsabilitats civils derivades del delicte, i declara d’ofici les costes processals.

L’escrit de la sentència observa absència de dol, per considerar que «la conducta dels acusats tenia per finalitat el desenvolupament d’una activitat industrial i no la pura intenció de causar terratrémols capaços de produir efectes lesius o danyosos». El text afegeix que «ha resultat acreditat que els acusats no van romandre impassibles davant l’augment de la sismicitat, sinó que per contra van anar adoptant mesures correctores a mesura que anaven tenint coneixement de l’augment de la sismicitat causat per la seua activitat empresarial». La sala considera que els acusats «han observat la normativa vigent en el moment dels fets, respectant els termes de les autoritzacions administratius i els paràmetres operatius preestablerts».

Article anteriorEl Molí de l’Oli de Cervera del Maestre celebra les seues primeres jornades el proper 11 de desembre de 2021.
Article següentLa Figura del Caganer i el seu significat al pessebre