Inici COMARQUES (Despoblació) El Consell col·laborarà amb CEV Castelló per a l’impuls d’accions que...

(Despoblació) El Consell col·laborarà amb CEV Castelló per a l’impuls d’accions que fomenten la implantació d’empreses a l’interior

23

• Jeannette Segarra destaca la importància del teixit industrial per a revertir la despoblació i recorda que les empreses que s’instal·len a l’interior tenen una deducció de fins a 9.000 euros en la seua declaració de la renda

El Consell col·laborarà amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) a Castelló per a l’impuls d’accions que fomenten la implantació d’empreses a les comarques d’interior. Així ho ha manifestat la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, qui s’ha reunit al costat de la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo amb el nou el president de CEV Castelló, Luís Martí i amb el secretari general de l’entitat, Salvador Serrano.

Segarra ha destacat la importància de l’establiment de teixit industrial per a revertir la despoblació. Per a la directora d’AVANT “les zones urbanes estan saturades i moltes d’elles massificades, enfront d’això els territoris d’interior són llocs plens d’oportunitats”.

En aquest sentit ha assenyalat que es treballarà al costat de CEV per a d’una banda “donar a conéixer entre el teixit empresarial els avantatges que està oferint el govern valencià a les empreses que desitgen instal·lar-se a l’interior, des del punt de vista financer, a través de la fiscalitat diferenciada”. D’altra banda “conéixer iniciatives empresarials que nasquen de grans companyies, per a ajudar-los a deslocalitzar determinades activitats en aquests territoris”.

La directora d’AVANT ha recordat que per primera vegada en la declaració de la renda 2021 s’han introduït avantatges fiscals com una mesura de discriminació positiva per a les persones residents en territoris en risc de despoblació. Es tracta de deduccions fiscals en l’IRPF d’entre 300 i 540 euros per família i de fins a 9.000 euros en empreses de zones despoblades.

Per la seua part el president de CEV Castelló, Luís M. Martí, ha agraït la possibilitat de col·laborar i ha afirmat que “la millor política contra la despoblació és la que ajude a crear o acostar teixit productiu a aquests territoris”. “Des del grup de treball de lluita contra el despoblament de la CEV col·laborarem en aquells projectes que al seu torn acaben generant més activitat econòmica en les zones despoblades. És bàsic per a fixar població”, ha conclòs Martí.

Fotos Corbera – arxiu 7dies – Julián Zaragozà

Article anteriorEs restableix la circulació al carrer de Santa Magdalena
Article següentEl Consell Municipal d’Esports de Peníscola aprova posar el nom de Juan Vizcarro al pavelló poliesportiu