Inici ALTRES NOTICIES Com actuo a casa si estic contagiat?

Com actuo a casa si estic contagiat?

410

Continuem recopilant les recomanacions que ens fan des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. En aquest cas us parlem de les pautes a seguir si estàs en aïllament domiciliari per un cas lleu o creus que pots tindre símptomes, bé estant sol o bé acompanyat.

Per AMIC

Has de disposar d’un telèfon mòbil o intercomunicador a l’habitació o en el lloc en el qual passes la major part del teu temps. Així com productes d’higiene de mans, un poal de fem, si pot ser de pedal, a l’habitació o en el bany i restringeix qualsevol visita domiciliària que no sigui imprescindible. Pel que fa a la neteja de la casa aquestes són les recomanacions generals:

1. Netejar diàriament les superfícies que es toquen sovint, bany i vàter amb baietes d’un sol ús i lleixiu. Cal llavar-se les mans en acabar.

2. Assegurar-se que les habitacions de la casa estiguin ben ventilades (5 minuts al dia com a mínim).

3. La persona encarregada de la neteja diària s’haurà de protegir amb màscara i guants d’un sol ús.

4. Cal llavar especialment totes les superfícies de contacte freqüent, com les taules, els picaportes de les portes, les claus o les aixetes del bany, els vàters, els telèfons, els teclats, i especialment totes les superfícies que puguin tindre sang, femta o fluids corporals.

5. Llavar la vaixella, coberts, i altres utensilis de cuina amb aigua calenta i sabó. Preferiblement en el llavaplats en un programa que abast 60 °C de temperatura.

6. No cal sacsejar la roba, sinó ficar-la directament en la llavadora o guardar-la en una bossa hermètica fins a la seva rentada. Si no es disposa de llavadora, cal deixar-la en remull en aigua calenta i sabó en un barril gran.

7. La roba de llit, tovalloles, etc. de les persones malaltes, han de llavar-se amb el detergent habitual, a una temperatura de 60-90 °C. Cal deixar eixugar la roba totalment. Si no es disposa d’aigua calenta, es recomana posar en remull els llençols en una solució de clor al 0,05% o afegint lleixiu.

8. Cal posar-se guants d’un sol ús abans de tocar la roba del malalt.

9. Llançar al fem els guants i la màscara en una bossa de plàstic tancada.