Inici BENICARLÓ A Benicarló ha començat el servei de recollida selectiva de matèria orgànica

A Benicarló ha començat el servei de recollida selectiva de matèria orgànica

140

S’han desplegat un total de 140 contenidors marrons per tota la ciutat. L’oficina d’FCC de la plaça del Ministre Marcelino Domingo reparteix poals per a facilitar la recollida de les restes orgàniques als domicilis

Aquesta nit començarà a funcionar a Benicarló el servei de recollida selectiva de matèria orgànica, una vegada finalitzat el desplegament dels 140 nous contenidors marrons iniciat a mitjans de desembre. El nou servei, fruit del compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, permetrà revaloritzar la fracció orgànica com a adob per als sòls agrícoles, millorant així la seua fertilitat i reduint, al mateix temps, els residus biodegradables i els problemes d’emissions de gasos.

Els residus que es podran tirar al contenidor marró són: residus de verdures i fruites, restes de flors i plantes, residus de carn, ous i peixos, taps de suro, bosses compostables, pòsits de café i restes d’infusions o paper de cuina brut. En canvi, no es poden tirar safates de plàstic, paper d’alumini o transparent, càpsules de café, tovalloletes humides, bolquers, restes d’agranar o llandes de conserva.

Per tal de facilitar el reciclatge dels residus orgànics, es poden recollir poals específics a les oficines d’FCC ubicades a la plaça del Ministre Marcelino Domingo, 4 (baixos).

La matèria orgànica s’haurà de tirar al contenidor marró en bosses compostables de les que es troben en fruiteries i verduleries.