Inici BENICARLÓ (Benicarló) Inauguració de la Biblioteca Manel Garcia Grau

(Benicarló) Inauguració de la Biblioteca Manel Garcia Grau

319

Nombroses autoritats, entitats i ciutadans han volgut participar de l’obertura del nou equipament. Les obres s’han finançat a través dels fons europeus.

La nova Biblioteca Manel Garcia Grau ja és una realitat. Autoritats, associacions, centres educatius i nombrosos veïns de Benicarló han donat avui la benvinguda al nou edifici que s’ha de convertir en un centre cultural de referència.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i la resta de membres de la Corporació Municipal han estat presents en un acte que ha comptat també amb la presència de la diputada de Cultura, Ruth Sanz, la directora territorial de Presidència, Eva Redondo, els acadèmics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua Rafael Ramos i Rosa Agost, el responsable del Projecte de Cultural Científica i Ciència Ciutadana de la Universitat Jaume I, Lluís Martínez, els familiars de l’escriptor Manel Garcia Grau, que dona nom a la Biblioteca, i també els familiars de l’escriptor Josep Igual, que a partir d’avui dona nom a la sala d’actes de l’edifici.

També han volgut participar de la jornada l’exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Benicarló Josep Barberà, que va participar en la posada en marxa del projecte, representants de les empreses IFF i Ineos Composites, que van subvencionar el projecte inicial, equips directius dels centres educatius i membres de nombroses associacions i entitats de Benicarló.

L’alcaldessa ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que han treballat per fer realitat el projecte i ha animat tota la ciutadania a fer ús d’aquestes instal·lacions que «sense dubte contribuiran a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Benicarló».

Xaro Miralles ha assegurat que «després de quasi set anys lluitant, avui es fa realitat un dels projectes més importants dels últims anys a Benicarló» i ha remarcat «la importància d’apostar per la cultura i l’educació en els temps que vivim».

L’alcaldessa ha tingut un record especial per a dos il·lustres escriptors benicarlandos directament relacionats amb la Biblioteca. D’una banda, Manel Garcia Grau, que des de 2009 dona nom a la Biblioteca, i de l’altra, Josep Igual, que a partir d’avui dona el seu nom a la sala d’actes de la Biblioteca.

La construcció de la nova Biblioteca s’ha finançat amb els fons europeus a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat.

Article anterior(Càlig) Úrsula Córcoles i Natalia Sorlí han estat escollides reines de les Festes Patronals 2022
Article següent(Galeria) Primavera plujosa: pel riu Sénia no para de passar aigua