Inici PEÑÍSCOLA La Biblioteca de Peníscola manté el ritme de préstec de llibres malgrat...

La Biblioteca de Peníscola manté el ritme de préstec de llibres malgrat la pandèmia i torna a superar els 3000 exemplars anuals

372

La Biblioteca de Peníscola manté el ritme de préstec de llibres malgrat la pandèmia i torna a superar els 3000 exemplars anuals

– Els usuaris que acudeixen a les dependències municipals han crescut el 2021, respecte a l’any anterior, un 13%

– La Regidoria de Cultura suma al voltant de 1000 llibres nous cada any al fons de consulta i préstec de la Biblioteca municipal que ja supera els 17.000 exemplars, entre compres i donacions, amb una inversió municipal de 9000€ anuals.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç del funcionament de la Biblioteca Municipal en l’últim any, “en el qual la pandèmia ha continuat condicionant les dades d’usuaris del servei” ha explicat l’edil de l’àrea, Ramón Simó.

El nombre d’usuaris de les dependències municipals ha descendit des de 2019, “però la tendència continua sent ascendent, cap a la recuperació, amb un creixement del 13% d’usuaris respecte a 2020, situant-se l’any passat en 4905 usuaris” ha explicat.

La dada que menys s’ha ressentit a conseqüència de la Covid19 ha sigut la de llibres prestats, “la pandèmia va reduir a la meitat els llibres prestats el 2020 respecte a l’any anterior, no obstant això el 2021 ja hem recuperat xifres de préstec similars als anys previs a la pandèmia” ha valorat Simó.

Concretament, s’han prestat 3372 llibres el 2021, mil més que l’any anterior, i una xifra similar a les de 2018, per exemple, en què el préstec de llibres va sumar 3766 exemplars.

“Les dades testifiquen que la presencialitat en la consulta d’exemplars dins de les mateixes dependències continua creixent lentament, no obstant això, el préstec de llibres s’ha recuperat pràcticament de manera íntegra, mantenint la xifra de 2021 per damunt dels 3000” ha valorat el regidor.

Quant al fons de llibres de consulta i publicacions, Simó ha destacat l’esforç que realitza la Regidoria per a la seua ampliació, “amb al voltant de 9000€ anuals, estem sumant uns 1000 llibres per any a la nostra biblioteca, amb compres i donacions, que suma ja un catàleg de llibres en préstec de més de 17.000”.

Simó ha volgut felicitar l’equip de la Biblioteca pel treball realitzat en aquests anys “complicats per la pandèmia, durant els quals el servei ha interromput la seua presencialitat a conseqüència de les restriccions, períodes en els quals s’ha aprofitat el temps per a digitalitzar l’arxiu municipal o la Revista Peníscola, entre altres tasques, per les quals es mereixen el meu reconeixement” ha destacat